Oplevelser

Frederiksberg Allé

Frederiksberg Allé er en af Frederiksbergs smukkeste gader. Den brede allé er flankeret af karakteristiske, beskårede lindetræer, og går ofte under det stolte navn ” Nordens Champ-Élysées. Gaden blev anlagt 1700-1704 som kongens private vej til det nye Frederiksberg Slot.

Frederiksberg Allé rummer et overflødighedshorn af stemning, smukke historiske bygninger, pladser, butikker, cafeer, restauranter, to teatret, et mad & kulturhus, et museum, en kirke og en tilhørende kirkegård med hvile for mange af de berømtheder, som har levet på Frederiksberg.

Frederiksberg Allé

Oplevelser

Frederiksberg Kirke er med sin karakteristiske ottekantede arkitektur meget anderledes end de fleste andre kirker i Danmark. Kirken blev indviet i 1734 og er tegnet af den hollandske arkitekt Felix Dusart. Den nuværende kirke er den tredje kirke i området, og den er, som sine to forgængere, skabt til at betjene den hollandske menighed, der i 1651 blev inviteret af Kong Frederik den III til at slå sig ned på denne del af Frederiksberg, som en aflægger af den hollandske koloni på Amager.

Frederiksberg Allé

Frederiksberg Kirke  Frederiksberg Sogn

Frederiksberg ældre Kirkegaard. Her ligger mange kulturpersonligheder begravet, ikke mindst fra Danmarks guldalder. De der fx kender til H.C. Andersens biografi, vil genkende navnet Collin, på et af familiegravstederne. Det var den familie, som gav den unge Andersen ”et hjem” i hovedstaden. Det er også her Storm P. er begravet – og for nyligt er et af de gamle træer blevet omdannet til en skulptur af Storm P’s Peter og Ping.

Frederiksberg Allé

Betty Nansens teateret

Oprindelig var der på adresse, Frederiksberg Alle 57, en træbygning som fra 1857 var et traktørsted med musikunderholdning. Siden 1869 har der været teater under skiftende navne.

I dag er Betty Nansen teatret ledet af den prisbelønnede instruktør Elisa Kragerup, som sammen med holdet har vundet flere priser, bl.a. for sine eksperimenterende forestillinger, s der trækker mange besøgende til. Man skal ofte være hurtig, for at sikre sig en billet til en forestilling. Betty Nansen teatret, har også en anneksscene, Edison, på Edisonsvej en sidevej til Gammel Kongevej.

Frederiksberg Allé

Aveny T

Aveny-T er et teater på adressen Frederiksberg Allé 102. Den del af bygningen, som teatret har til huse i i dag, blev bygget af H.C. Stilling og hed Sommerlyst. Bygningen blev opført 1850. I 1919 blev Sommerlyst ombygget til teater og fik navnet Føniks-Teatret.
Teatret ledes i dag af Jon Steffensen, og er målrettet det unge publikum – med stor succes. Aveny-T har en ambition om at være et kraftcenter for ungekulturen, ikke blot på Frederiksberg, men et teater hvis signaler rækker langt ud over kommunens grænser.

Frederiksberg Allé

 Storm P Museet

Storm P Museet ligger ved Frederiksberg Runddel lige ved hovedindgangen til Frederiksberg Have. Museet er en del af Frederiksberg Museerne.
Storm P.-Museet er beliggende på Frederiksberg ved Frederiksberg Runddel. Museet blev etableret i bygningen i 1977 og rummer en del af Robert Storm Petersen efterladte bo. Bygningen var oprindelig lokalpolitistation. Samlingen illustrerer en lang række af Storm P.s mange talenter. På Storm P. Museet møder du mennesket og kunstneren Storm P. og hans humoristiske og finurlige univers. Hans liv, hans samtid og hans kunstneriske virke …

Frederiksberg Allé

 Mad og Kulturhuset

Frederiksbergs mad- og kulturhus er centralt placeret midt på Frederiksberg Allé, og direkte oven på Frederiksberg Allé metrostation. Huset indeholder et moderne forsamlingshus, hvor der inviteres til workshops, akustiske koncerter, foredrag, loppemarkeder, fællesarrangementer og meget mere.
I stueetagen ligger madboderne, der hver og en repræsenterer spændende madkoncepter, der alle trækker på inspiration fra alverdens madmarkeder, hvor beboere, naboer, forbipasserende og metropassager kan hente eller mødes om et måltid.
Bygningens arkitektur, som er udtænkt af de prisvindende arkitekter fra COBE, er tilpasset områdets fine, historiske ejendomme på den karakteristiske, parisiske lindetræsallé.
Bygningen Frederiksberg Allé 41

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.