Oplevelser

Gammel kongevej

Gammel Kongevej er Danmarks længste sammenhængende handelsstrøg under åben himmel. Her handler du med ejeren og møder de lokale.

Den gamle kongevej til Frederiksberg slot, kan dateres tilbage til 1600 tallet. I gadeniveau finder man en lang perlerække af specialbutikke, restauranter og cafeer, dør om dør, indlejret i de smukt ornamenterede huse, med mange sjove detaljer i form af karnapper og tårne.

Ofte vil du blive betjent af butiksindehaveren selv og bemærke, at blandt kunderne er der mange lokale, samt tilrejsende fra nær og fjer, der vender tilbage på grund af kvaliteten, serviceniveauet og den særlige stemning, som gaden emmer af. Det forpligter af bo i så flotte omgivelser

Gammel Kongevej

Rosenhaven og “De små Familiehaver”

Lige omkring hjørnet fra Gammel Kongevej, mellem  Allégade 12 og Ludvigs Minde ligger Hollændervej. Følger man denne lille vej, entrerer man i Rosenhaven.
Fra ca. 1860 lå Frederiksberg Sporvognsremise her. Da Frederiksberg Sporveje blev nedlagt stod området forladt og i 1966 blev der indrettet en offentligt tilgængelig rosenhave, hvor man kan opleve adskillige rosensorter Mange af dem med de dejligste dufte.
Der er opsat skilte med rosernes navne på. Når man forlader Allégade og begiver sig ind i rosenhaven breder stilheden sig og den lille have indbyder til hygge og romantik.

Tilbage på Allegade, kan man forlænge oplevelsen ved at spadsere ned til ”De små haver ” på Pile Alle nr. 10-12, 16 og 18 . Her ligger på stribe 3 hyggelige familiehaver. De små haver var anlagte embedsboliger til Frederiksberg Slot i begyndelsen af 1800 tallet, hvor slotsvægtere, materialkuske og -snedkere beboede husene. Der blev givert bevilling til at ”traktere de slotshavebesøgende med kogende vand, mælk og fløde, samt i forbindelse hermed at udskænke kaffe og sælge brød portionsvis”.

Haverne blev almuens hvile og afslapningssted efter en spadseretur i slotsparken, og de blev også kaldt for pusterørerne, fordi husene var smalle og aflange. Der blev givet beboerne en stiltiende uofficiel tilladelse til at opvarte lysthavende med vand på maskine til tilberedning af kaffe eller the.I dag serveres der smørrebrød og traditionel mad i de hyggelige små haver, med plads til at side såvel ude som inde.

M.G. Petersens gamle Familiehave blev startet i året 1858. Den første af bevillingshaver var slotsvægteren ved Frederiksberg Slot, Mads G. Petersen.
Læs mere her: https://www.petersensfamiliehave.dk/

Hansens Gamle Familiehave .  Holger Drachmann mødte sin fru Edith her i haven første gang. En anden kendt dansker som havde et særligt forhold til stedet, var den danske kunster Storm P. Derfor har Storm P. i dag sin egen statue i haven.
Læs mere her: https://www.hansenshave.dk/

Krøgers Have er den yngste af de 3 haver, og her kan man sidde både ude og inde. Sæsonen er fra april til september, weekend åbent i efteråret og så få dages åbent omkring jul 
Læs mere her: 
https://kroegershave.dk/

 

Gammel kongevej

En helt særligt øl –  Vinstue 90’eren

Får du brug for at slukke tørsten, og et velskænket glas fadøl frister, så har Gammel Kongevej et legendarisk serveringssted – 90’eren. Den har ligget her siden 1914, har bevaret det gamle interieur,  og serverer  bl.a. ” slow beer”. Slow beer fremstilles af en tjekkisk tappehane og uden brug af kulsyre. Det betyder, at det tager cirka 15 minutter, før fadøllen er løbet igennem og er klar til at drikke; deraf navnet slow. Simon Spies kom her som stamgæst, fortælles det og filmen ”Klovn” har scener optaget her, blandt gode historier og hyggelig atmosfære. Der må stadig ryges indendøre pga. stedets størrelse.

Gammel kongevej

Eddison – teatret i det nedlagte elektrisitetsværk på Edison vej , en sidegade til Gammel Kongevej

iSiden 1992 har det nedlagte elektricitetsværk fungeret som Betty Nansen Teatrets anneksscene. I de rå fabrikslokaler skabes forestillinger af den eksperimenterende slags, som kan give et anderledes lys  over det gamle Frederiksberg. Edison rummer 270 siddepladser og den lidt mindre, intimscene, Siloen, har 80 siddepladser. I foyen finder du Frederiksbergs længste teater bar.

Det Ny Teater
Mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade tæt ved søerne ligger Det Ny teater. Det er opført i 1907 som smuk og imponerende ny klassicistisk stil. Teatret er ny restaureret i 1990’erne og  repertoiret er  store musicalforestillinger på internationale niveau, med  stor publikumssucces. Teatret rummer 1000 pladser, og er dermed et af de største i Danmark. I kælderetagen findes Restaurant Teaterkælderen med plakater fra de store forestillinger gennem tiderne.

Gammel kongevej

Kreative oplevelser

På Gammel Kongevej tilbyder også kreative udfoldelsesmuligheder, i afslappede omgivelser for alle i alderen 1 – 100 år. I Creative Space kan du vælge mellem 300 forskellige stykker keramik, som du kan male  og hente igen, når det er glaseret og brændt. Imens du maler du få dig en dejlig kop kaffe eller cacao. Der er populært, så tidsbestilling anbefales.
Læs mere her: https://creative-space.dk/ 

Smykbar er et andet bud på en oplevelse med at være kreativ – Walk-in smykker – er et koncept, hvor du kan du gå ind fra gaden, og skabe et smykke til den du holder af. Ørenringe, halskæder, armbånd og ankelkæder i perler og smykkesten, samt ædle metaller.  Aldersgruppen er fra 8 år og opefter. Økologisk barista kaffe kan købes i baren.
Læs mere her: https://www.smykbar.dk/

Hos Social Foodies, kan du prøve kræfter med at lave flødeboller, samtidigt  med at du kan man høre om stedets  socialt ansvarlige virksomhed. Der skal bestilles tid, og så er der plads til at du med venner, familie og kolleger prøve et af sjovt flødebollekursus. Smagen og kvaliteten er kåret til at være blandt Københavns bedste.

Læs mere her: https://socialfoodies.dk/

Gammel kongevej

Landbohøjskolens have – og cafe Væksthuset

Haven – eller haverne – ligger i gå-afstand fra Gammel Kongevej.

Landbohøjskolens Have blev anlagt  i 1858 efter tidens toner i romantisk stil med mange elementer fra landskabshaverne. Haven indeholder mange af de have- og parkrum, der hører til stilarten: en dam, en bæk, en stenhøj, en rosenhave, en skov, lunde og åbne arealer, tæppebede og blomsterbede etc. I dag hedder den centrale del af haven Den Romantiske Have.

I Landbohøjskolens Have er der rig mulighed for at se, hvordan planterne skifter med årstiderne fra udspring til blomstring, frugtsætning, efterårsfarver og vinterdvale. Til de flestes overraskelse kan der hele året ses blomstrende træer og buske.

I sommerperioden holder cafeen i væksthuset åben, med levende musik på udvalgte tidspunkter.

Læs mere og se en lille video her:
Landbohøjskolens Have – frederiksberg – københavn – visitfrederiksberg

frederiksberg

Metro stationerne Frederiksberg Alle og Frederiksberg.  

Gammel Kongevej kan man komme frem til med metro både via Frederikberg Metro station ( M2) og den nye Frederiksberg Allé Metro. (M3)

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.