Rue 153 – En lille oase på Frederiksberg

—————————————————————————————————————————————————————————-

Runa sammen med  sin datter, Esther, foran Rue 153. Esther har sin nye vinterjakke på, som hun selv har valgt fra Rue 153’s sortiment.

Vi møder Runa og Esther i tøjbutikken Rue 153 på en grå efterårstirsdag i oktober. Annette, butikkens indehaver, arrangerer tre taburetter, to kopper kaffe og en sodavand til os. Vi sætter os under billedvæggen, hvor stamkunderne er foreviget på polaroidbilleder.

Rue 153 er en fin lille butik, som sælger tøj til drenge og piger i alderen 7-16 år. Runa er mor til Esther på 11 år, og det er altså på datterens vegne, at hun besøger Rue 153. Eller det var i hvert fald sådan det startede. Det viste sig dog, at tøjbutikken også byder på gode samtaler.

“Jeg er ofte forbi. Nogle gange er det flere gange om ugen. Jeg har min vante gang på Frederiksberg, og når jeg går forbi, så stikker jeg hovedet ind til Annette og hører, hvordan det går,” siger Runa, vender sig mod Annette og fortsætter:

“Jeg har det jo som om, at vi har kendt hinanden i 100 år”

Annette svarer: “Ja, og man bliver glad af at tale med dem, man møder i løbet af dagen. Om det så er en kort eller en lang snak. Og vi to er vel bare sådan nogle, der taler med hinanden.”

Altid smil på læben

Inden Runa når at sige mere kommer to personer inden for, som hun og Esther hilser på. Det er en mor og datter fra håndbold, som det hedder sig. De er på udkig efter vinterstøvler, og Annette guider dem det rigtige sted. Runa fortsætter:

“Noget af det bedste er, at Esther selv kan gå herhen, og så ved jeg, at Annette hjælper hende. Det kan eksempelvis være, hvis Esther skal finde en gave til en skolekammerat. Jeg ved, at der ikke er ekspedienter, som bliver trætte af en ung pige. Der er tværtimod smil på læben.”

Det er nemmere end at købe på internettet

Afslutningsvis kommer Runa med noget af en påstand; at det er nemmere at købe her end på internettet.

“Det er nemmere, fordi jeg kan ringe og høre Annette, hvad hun har, og hvis hun ikke har det, jeg havde i tankerne, så kan hun undersøge det og sende en SMS, når der er bestilt hjem. Det er meget nemmere end, at jeg selv skal søge internettet tyndt.”

Påstanden vil de fleste nok være uenige i på papiret. Det er svært at forestille sig noget nemmere end at shoppe online uden at skulle lette sig fra sofaen. Ikke desto mindre lader det til, at Runa har en sag. Et opkald, en SMS og så en tur forbi Rue 153, som Runa selv kalder for en lille oase på Frederiksberg. Det er både hyggeligt og nemt.

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.