Frederiksberg Have & Søndermarken

Frederiksberg Have og Søndermarken er to romantiske haveanlæg, anlagt omkring Frederiksberg slot.

Frederiksberg Haves historie går helt tilbage til slutningen af 1600-tallet og op gennem 1700-tallet var der en meget stor barokhave. Der er nu kun få elementer tilbage fra den tid – navnlig terrasseanlægget nord for slottet kan nævnes. Frederiksberg Have fremstår i dag som en romantisk landskabelig have, med det udtryk anlægget blev givet ved omlægningen fra barokanlæg til romantisk landskabelig have i perioden 1798-1804.

 

Haveselskabets Have

 Haveselskabets Have er en skjult og til tider overset perle på Frederiksberg. Her kan man gå på opdagelse i flere timer og finde nye og spændende kroge i den meget unikke landskabslige have. Det er nogle af tidernes fremmeste landskabs- og havedesignere, der har formet haven.

Haven lægger også grund til gourmet restauranten Mielcke & Hurtigkarl, kulturhuset Brøndsalen samt den årlige have- og livstilsfestival “Mit Hjem er Mit Slot”.

Landbohøjskolens Have

Landbohøjskolens Have passes og plejes af studerende og ansatte på KU Science, der bl.a. huser landskabsarktekter, parkforvaltere, mm. Det kan ses i haven, som altid står flot og trimmet og med spændende blomster og buske. Samtidig kan den nysgerrige gæst finde oplysninger på stort set alle planter og træer i haven.

Væksthuset 

Væksthuset – en cafe midt i Landbohøjskolens Have. Herfra kan du nyde udsigten til de fine bede med sommerblomster. Der er mulighed for at gå på havevandring i hele haven som byder på planter fra det meste af verden. 

Landbohøjskolens Have er en forsknings- og undervisningshave på Københavns Universitet med offentlig adgang fra solopgang til solnedgang. Ikke så langt fra Haven i retning af Dyrehospitalet på Dyrlægevej 16, finder du den internationale kendte kunstner Bjørn Nørgaard værk som er designet til pladsen foran kantinen Gimle på Landbohøjskolen.

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.