fbpx

Frederiksberg Have & Søndermarken

Frederiksberg Have og Søndermarken er to romantiske haveanlæg, anlagt omkring Frederiksberg slot.

Frederiksberg Haves historie går helt tilbage til slutningen af 1600-tallet og op gennem 1700-tallet var der en meget stor barokhave. Der er nu kun få elementer tilbage fra den tid – navnlig terrasseanlægget nord for slottet kan nævnes. Frederiksberg Have fremstår i dag som en romantisk landskabelig have, med det udtryk anlægget blev givet ved omlægningen fra barokanlæg til romantisk landskabelig have i perioden 1798-1804.

 

Haveselskabets Have

 Haveselskabets Have er en skjult og til tider overset perle på Frederiksberg. Her kan man gå på opdagelse i flere timer og finde nye og spændende kroge i den meget unikke landskabslige have. Det er nogle af tidernes fremmeste landskabs- og havedesignere, der har formet haven.

Haven lægger også grund til gourmet restauranten Mielcke & Hurtigkarl, kulturhuset Brøndsalen samt den årlige have- og livstilsfestival “Mit Hjem er Mit Slot”.

Landbohøjskolens Have

Landbohøjskolens Have passes og plejes af studerende og ansatte på KU Science, der bl.a. huser landskabsarktekter, parkforvaltere, mm. Det kan ses i haven, som altid står flot og trimmet og med spændende blomster og buske. Samtidig kan den nysgerrige gæst finde oplysninger på stort set alle planter og træer i haven.

Væksthuset 

Væksthuset – en cafe midt i Landbohøjskolens Have. Herfra kan du nyde udsigten til de fine bede med sommerblomster. Der er mulighed for at gå på havevandring i hele haven som byder på planter fra det meste af verden. 

Landbohøjskolens Have er en forsknings- og undervisningshave på Københavns Universitet med offentlig adgang fra solopgang til solnedgang. Ikke så langt fra Haven i retning af Dyrehospitalet på Dyrlægevej 16, finder du den internationale kendte kunstner Bjørn Nørgaard værk som er designet til pladsen foran kantinen Gimle på Landbohøjskolen.

Tilmeld Shopping & Restaurant guiden

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.