Aktuelt på frederiksberg

Januar 2023

Vi ved I har ventet længere end normalt på Aktuelt på Frederiksberg Januar. Vores SoMe medarbejder har haft en lidt hård start på 2023, 😷 men er up and running igen. Og I skal i hvertfald ikke snydes. Så her er hvad I stadig kan nå at opleve af fantastiske og hyggelige ting på Frederiksberg i Januar.

Nordisk Spillemandsbal 🎻
Folkets Hus Spillefolk afholder dansebal for deres danseglade tilhængere I AFTEN. De kalder det Ramslag. De, samt tit og ofte tillige et gæsteorkester, leverer mest nordisk spillemandsmusik. I mere end 9 år har de en gang om måneden på nær i sommermånederne afholdt Ramslag i Metronomen. Der danses polka, schottish, vals, polska, hambo, engelsker, turdanse og lignende til nordisk spillemandsmusik. Se evt. ekstra oplysninger under kalenderen på vores hjemmeside spillefolk.dk. Kridt skoene, det lyder som en sjov omgang!
Dato: 13. januar, kl. 20 – fødderne ikke kan mere.
Sted: @Metronomen, Godthåbsvej 33

Mit navn er Greta ♻️

MIT NAVN ER GRETA er et eventyr om pigen Clara, der bekymrer sig om klimaet og ønsker at være som den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg. Vi følger Clara på hendes rejse. Undervejs møder hun bl.a. den franske helgeninde Jeanne D’Arc, og hun besøger magtens elite i Davos – hun sejler over Atlanterhavet – alt sammen for at blive klogere på Greta Thunberg, på klimakrisen – og på hvorfor Greta Thunberg er blevet symbolet på den fælles klimakamp, som mange unge tror på og kæmper for.
Aldersgruppe: Fra 12 år. Varighed: 65 min uden pause.
Dato: 16. januar, kl. 11:00
Sted: Aveny-T, Frederiksberg Allé 102

Særrundvisning på Frederiksberg Slot 🏰

Kom med når The Danish Club byder indenfor til en særrundvisning på Frederiksberg Slot. Slottet har huset Hærens Officersskole i mere end 150 år, og er af den grund er lukket for offentligheden. På særrundvisning kommer du forbi Riddersalen, hvor der stadig danses Les Lanciers til de traditionsrige kadetballer, Marmorbadet som er tegnet af Caspar Frederik Harsdorff og meget meget mere.
Dato: 18. janaur, kl. 16:30
Sted: Frederiksberg Slot, Roskildevej 28 A

Queer club x HAVEN vol.2 🌈

Der skrives følgende om eventet: Velkommen til et nyt koncept for clubbing! Vores første QUEER CLUB x HAVEN-fest i oktober var så stor en succes, og vi kan ikke vente med at være queer og danse med dig igen! Queer Music Agency er vært for en aften, hvor vi fejrer queer DJs. Vores talentfulde DJ’s vil spille de bedste melodier fra forskellige genrer, så tag dine venner med og gør dig klar til en aften, hvor vi fejrer individualitet, når det er bedst: dig!
Dato: 20. januar, kl. 22:00 – 04:00
Sted: Allegade 11

Svanesøen med Nationalballetten i Kyiv 🦢

På trods af den forfærdelig krig i Ukraine er det lykkes os at samle et balletensemble på i alt 30 i produktionen fra Kyiv. De skal turnere i hele Skandinavien samt i Tyskland, hvor de producerer starter forestillingen op. Balletten i 4 akter med musik af Pjotr Tjajkovskij og koreografi af Vatslav Rejzinger. Den bygger på en libretto af Vladimir Begitjev, som igen er baseret på en gammel europæisk legende om prinsesse Odette, der forvandles til en hvid svane af en ond troldmand. I kender den jo godt, men som det altid er med klassikere… så kan den altid ses igen.
Dato: Lørdag 21. januar, 19:30
Sted: Scandic Falkoner , Falkoner Alle 9

Georg Jensens historiske sølvsmedje på Frederiksberg 🥈

Oplev Georg Jensens historiske sølvsmedje, som forener kunstnerisk talent med håndværk i verdensklasse og er et enestående eksempel på Georg Jensens traditionsrige arv og ekspertise. xUnder rundturen får du mulighed for at møde sølvsmedene og se dem arbejde med sølvproduktionerne ved hjælp af de samme teknikker, som er blevet anvendt siden Georg Jensen blev grundlagt i 1904.
Dato: Torsdag den 26. januar, kl. 13:00 – 15:00
Sted: @Georg Jensen, Søndre Fasanvej 9

Nørklecaféen 🧶

Hvor man mødes mandage kl. 14.00 – 15.30 i Frederiksberg Hospitalskirke. I Nørklecaféen strikker, hækler, syr eller nørkler de på anden vis, drikker kaffe og har det hyggeligt sammen. Nogle af de færdige arbejder sælges til fordel for Godthaabskirkens sociale arbejde. Frederiksberg Hospitalskirke ligger Nyelandsvej 64 D. Du finder den på grunden i krydset mellem Vej 5 og Hovedvejen
Dato: Mandag 30. januar, kl. 14:00
Sted: @Frederiksberg Hospitalskirke, Nyelandsvej 64 D

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.