FICK:

Unikke fund der holder hele livet

FICK: Unikke fund der holder hele livet

Vi møder Charlotte i interiørbutikken FICK på Gammel Kongevej, som hun for 20 år siden trådte ind i for første gang og siden er blevet ved med at komme tilbage til. Indehaverne Rikke og Poul placerer os i et hyggeligt sofahjørne i butikken.

“Jeg husker stadig, at jeg læste om Rikke, som var kendt for at lave de smukkeste julekranse, så da de åbnede butikken på Gammel Kongevej, skyndte jeg mig herned. De er meget dygtige og kreative begge to. Man kan næsten ikke undgå at blive inspireret af dem.” 

Charlotte blev da også så inspireret, at hun i sin tid valgte at købe både lænestol og netop den sofamodel vi sidder i til sit hjem og senere hen også et sæt til sit sommerhus:

“Her hos Rikke og Poul kunne jeg føle og se de forskellige betræk til møblerne. Det er en dejlig måde at få en fornemmelse for det. De lånte mig stofbøgerne med hjem, så jeg bedre kunne se hvilken farve, sofaen skulle have for at passe ind hos mig. Og så hjalp de mig endda med at få flyttet sofaen, da jeg ikke lige selv kan flytte sådan en.”

 

Vi kan ikke holde jul uden vores juledug
Charlottes beretninger understreger, at hendes fund hos FICK har fået en større betydning, som tiden er gået, og nogle af dem er endda blevet en del af familiens traditioner: 

“En af de lænestole, jeg købte for mange år siden, har min ældste datter taget med sig videre, da hun flyttede hjemmefra, og vores juledug har jeg faktisk også købt her, og vi er kommet til et punkt, hvor vi ikke kan holde jul uden den,” siger Charlotte.

Mens vi taler kommer der flere besøgende ind ad døren, som især kigger på FICKs julenips, der både hænger som dekorationer i butikken og ligger i fletkurve på julebordet. Det har også fanget Charlottes interesse: 

“Mit seneste køb var et udvalg af jule-småting fra bordet, der er så mange ting herinde – noget for enhver smag. Jeg køber også altid kalenderlys til mine to piger, der er flyttet hjemmefra, som de får hvert år i adventsgave.”

Byen i byen 

Midt i samtalen kommer en hund hen til os, og Charlotte henvender sig straks til den: “Hej Walther, jeg har desværre ikke noget med til dig i dag.” Her er du ikke i tvivl om Charlotte er en god ven af huset, selvom hun desværre må skuffe butikshunden, Walther, i denne omgang. Rikke henter hunden, og Charlotte vender opmærksomheden mod os igen: 

“Det er så hyggeligt på dette strøg. Det er som byen i byen. Jeg håber jo på, at vi kan beholde de mange unikke butikker og holde gang i livet på Gammel Kongevej. Der er en helt særlig charme ved, at mennesker går ind og ud af butikkerne og hilser på.”

 

Adresse:

Gammel Kongevej 148

1850 Frederiksberg C

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.