Frederiksbergs teatre

På denne side kan du læse mere om teatre på Frederiksberg
Teatre på Frederiksberg - Rialto Teatret

RIALTO:TEATRET

Rialto:Teatret er Nørrebro Teaters anneksscene på Frederiksberg.

Stedet blev oprindeligt bygget som en biograf, men i mere end 30 år har lokalerne overfor Frederiksberg Rådhus huset en af byens mest fleksible intimscener. Her er plads til op til 200 publikummer og kunstnerisk frirum til at afprøve nye formater.

Teatre på Frederiksberg - Betty Nansen

Betty Nansen Teatret og Edison

Her finder du et bredt og varieret udvalg af forestillinger at vælge imellem for enhver, der er afhængig af godt teater, eller som er i fare for at blive det. Der er klassikere, vi kender, og klassikere, som vi ikke har set dem før. Der er forestillinger, vi glæder os til at præsentere i nye iscenesættelser, og der er forestillinger, vi skal sætte på scenen for allerførste gang. 

Et rigtigt skuespilteater
På Betty Nansen Teatret får man betagende teateroplevelser i højeste internationale kvalitet. Teatret har en stolt tradition og høje ambitioner for scenekunsten fremadrettet. Her er dygtige skuespillere det vigtigste råstof, og kunsten på scenen er og bliver det afgørende. Teatret fortsætter med at udvikle og værne om kvaliteten, mangfoldigheden og den nærhed og det samvær, der er ganske unikt for teatret som kunstart. Originalt og omskifteligt – teatret ledes i dag af Vibeke Windeløv. 

Teatre på Frederiksberg Aveny-T

Aveny-T

Bygningen, hvor Aveny-T har til huse, blev bygget af H.C. Stilling i 1850, hvor den hed Sommerlyst. I 1919 blev Sommerlyst ombygget til et teater, og fik navnet Føniks-Teatret.
Siden har teatret gået under mange forskellige navne, som fx CampX, Dr. Dantes Aveny og Frederiksberg Teater.

Det genåbnede Aveny-T spiller i dag store musikforestillinger, og ny dansk dramatik, på samme niveau som tidligere, men i dag med kun en femtedel af den støtte man havde tidligere. Derfor er Aveny-T også blevet forgangsteater hvad samarbejde angår, og har lavet mange Co-Produktioner bl.a. med Aarhus Teater.

En lang række kendte danske skuespillere har spillet på teatret igennem årene, bl.a. Ulla Henningsen, Nikolaj Lie Kaas, Jimmy Jørgensen, Lars Bom, Lars Brygmann, Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen.

Teatrets nuværende direktør er Jon Stephensen, der startede sin karriere i selvsamme bygninger, da han var pressechef for Dr. Dantes Aveny. Jon Stephensen har været direktør siden 2011.

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.