Frederiksbergs teatre

På denne side kan du læse mere om teatre på Frederiksberg
Teatre på Frederiksberg - Betty Nansen

Betty Nansen Teatret og Edison

Her finder du et bredt og varieret udvalg af forestillinger at vælge imellem for enhver, der er afhængig af godt teater, eller som er i fare for at blive det. Der er klassikere, vi kender, og klassikere, som vi ikke har set dem før. Der er forestillinger, vi glæder os til at præsentere i nye iscenesættelser, og der er forestillinger, vi skal sætte på scenen for allerførste gang. 

Et rigtigt skuespilteater
På Betty Nansen Teatret får man betagende teateroplevelser i højeste internationale kvalitet. Teatret har en stolt tradition og høje ambitioner for scenekunsten fremadrettet. Her er dygtige skuespillere det vigtigste råstof, og kunsten på scenen er og bliver det afgørende. Teatret fortsætter med at udvikle og værne om kvaliteten, mangfoldigheden og den nærhed og det samvær, der er ganske unikt for teatret som kunstart. Originalt og omskifteligt – kunstenerisk ledelse Elisa Kragerup.

Teatre på Frederiksberg Aveny-T

Aveny-T

Bygningen, hvor Aveny-T har til huse, blev bygget af H.C. Stilling i 1850, hvor den hed Sommerlyst. I 1919 blev Sommerlyst ombygget til et teater, og fik navnet Føniks-Teatret.
Siden har teatret gået under mange forskellige navne, som fx CampX, Dr. Dantes Aveny og Frederiksberg Teater.

Det genåbnede Aveny-T spiller i dag store musikforestillinger, og ny dansk dramatik, på samme niveau som tidligere, men i dag med kun en femtedel af den støtte man havde tidligere. Derfor er Aveny-T også blevet forgangsteater hvad samarbejde angår, og har lavet mange Co-Produktioner bl.a. med Aarhus Teater.

En lang række kendte danske skuespillere har spillet på teatret igennem årene, bl.a. Ulla Henningsen, Nikolaj Lie Kaas, Jimmy Jørgensen, Lars Bom, Lars Brygmann, Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen.

Teatrets nuværende direktør er Jon Stephensen, der startede sin karriere i selvsamme bygninger, da han var pressechef for Dr. Dantes Aveny. Jon Stephensen har været direktør siden 2011.

 

 

Teatre på Frederiksberg Aveny-T

Teatret Riddersalen

Aveny-TFrederiksberg Kommunes lille storbyteater – Teatret Riddersalen – producerer og spiller forestillinger hvor nutiden tager fortiden ved hånden med humor, dybde og kant for børn (0-12 år) og familier.

Sproget, musikken og det visuelle er omdrejningspunkt for at styrke og bidrage til kvaliteten og forøgelsen af sproglig og åndelig udvikling, meddigtning, læring og fordybelse. Barren sættes højt i bestræbelserne på at ruste og inspirere det unge publikum til at se sammenhænge i livets mangfoldighed, forberede dem på det uforudsete, give dem en sund forståelse for natur og omgivelser, samt på det nørdede, anderledes, skæve og skrøbelige i tilværelsen.

Gennem samtale og refleksion før og efter teateroplevelsen styrkes fælles identitet og dannelse – deltagerne hører, ser og favner hinandens fortællinger om det gode og det onde. I bearbejdning med teatrets greb, giver det overskud til livet i den verden vi lever i!

Riddersalen ligger i en historisk bygning fra 1896, som vi deler med TV2 Lorry. Efter at have været værtshus og varietéteater blev der i 1914 malet og istandsat, hvor blandt andet teatrets foyer fik det udseende, den stadig har i dag. Fra man træder ind ad døren (det være sig fordør eller bagdør) fornemmer man, at her har mange kunstnersjæle haft deres gang. Her er masser af trapper og kringlede gange.

 

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.