Sans Souci Restaurant

Beskrivelse

Sans Souci Restaurant

Sans Souci Restaurant  kan føres helt tilbage til 1798, da murermester J. M. Quist opførte sit landsted på Frederiksberg Allé mellem det nuværende nr. 54 og 56, hvor Madvigs Allé i dag munder ud i Frederiksberg Allé. Små 100 år senere blev landstedet revet ned, og i dag er det kun navnet, der lever videre i form af Sans Souci Restaurant & Vinstue.

Restaurant Sans Souci blev opført i 1902 og lå oprindeligt på hjørnet af Gl. Kongevej og Madvigs Allé med fortovsservering ud mod Madvigs Allé, men i 1908 ophørte den store restaurant, og lokalet blev indrettet til flere butikker.

Det nuværende Sans Soucis lokaler blev overtaget af Andreas Petersen, der i mange år havde drevet Restaurant Mellemhaven på Sommerlyst. Andreas Petersen havde kun vinstuen i kort tid og overdrog den til Vilhelm Hansen, og efter nogle år blev den overtaget af overtjener Henriksen fra Schultz Varieté.

Henriksen udviklede i de vanskelige krigsår forretningen til at være en af de største og hyggeligste vinstuer på Frederiksberg, hvor der i årenes løb kom mange gæster, kendte kunstnere, frederiksbergske håndværksmestre og forretningsfolk.

Henriksen døde i 1926, og forretningen blev i en kort periode videreført af hans enke, men solgt i 1927 til restauratør Karl Petersen.

Sans Souci blev nu moderniseret og ombygget efter nutidens krav, og Karl Petersen kørte forretningen succesfuldt videre efter princippet gode varer til billige priser. I 1934 døde han pludselig, og hans enke drev i en årrække vinstuen videre i samme gode spor.

Et hurtigt spring frem til 1981, hvor Dorte Bülow og hendes nu afdøde mand Preben overtog stedet, og hurtigt fik de sat deres eget præg. Prebens kærlighed til franske bistroer og interesse for kvalitet til rimelige priser samt Dortes naturlige måde at hygge om gæsterne på, skabte den hyggelige stemning, som med årene har gjort Sans Souci til stamværtshus for mange skuespillere, kendte kunstnere og forretningsfolk….

 

San Souci

Besøg

Adresse:
Madvigs Allé 15
1829 Frederiksberg C

Åbningstider:
Frokost 11.30-15.30
Aften 17.30-21.30
Vinstue -24.00
Søndag lukket
Sommerferie: 16.7.-7.8.

Web:
sanssouci.dk/forside

Facebook / Instagram:
facebook.com/sanssoucifrederiksberg/

Kontakt:
Tlf: +45 33 21 74 63
E-mail: info@sanssouci.dk

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.