Le Gourmand

Det bedste fra Frankrig

Le Gourmand på Værnedamsvej tilbyder ost, charcuteri og meget, meget mere. Carsten Thisted importerer selv alle varer direkte fra de franske marker og stalde. ”Vi er vel efterhånden blevet lige så meget et spisested som en madbutik,” siger Carsten Thisted og tager en slurk af sin kaffe. Hans medarbejder, Camilla, er enig. ”Vi kan godt lide at skabe en helhedsoplevelse, hvor du både kan købe og smage maden”. Siden 2005 har han drevet Le Gourmand på Værnedamsvej. Ingen andre steder uden for Frankrig finder du så udsøgte varer.

Det er ikke uden grund, at mange af byens førende restauranter køber deres oste og charcuterie hos Le Gourmand. For ikke at nævne den franske ambassade, naturellement. ”Vi har fra starten sagt, at vi vil levere Frankrigs bedste varer til de danske gourmander. Derfor tager vi selv til Frankrig for at opstøve de små, traditionsbundne firmaer. De laver ganske enkelt den bedste kvalitet, man overhovedet kan finde,” siger Carsten Thisted. Sortimentet består bl.a. af lækre oste: Comté, Gruyère, Beaufort Réserve og gedeoste. Samtidig fører Le Gourmand også specialiteter som Tomme Crayeuse og Brillat-Savarin med trøfler, der giver mulighed for at sammensætte et helt fantastisk ostebord.

Af charcuteri kan bl.a. nævnes de tørrede pølser fra Mont Charvin ved Annecy-søen, som er helt uden tilsætningsstoffer. Står den på rigtig forkælelse er det værd at prøve sortfodsskinken Le Noir de Bigorre eller den kogte skinke fra Label Rouge. Uanset smag er der masser af fristelser hos Carsten og hans hold. Man kan vel næsten kalde det en direkte passage fra de nordlige breddegrader til de fortryllede haver i velsmagens land.

Le Gourmand

Besøg

Adresse:
Værnedamsvej 3A
1819 Frederiksberg

Åbningstider:
Mandag – onsdag:
11:00 – 20:00
Torsdag – fredag:
11:00 – 22:00
Lørdag: 10:00 – 22:00
Søndag: 11:00 – 15:00

Web:
www.legourmand.dk

Facebook / Instagram:
www.facebook.com/legourmandcph

Kontakt:
Tlf: +45 33 26 20 25
E-mail: contact@legourmand.dk

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.