Hansens Gamle Familiehave

 

Beskrivelse

 

På Frederiksberg, i det smukke havekvarter, tæt på Frederiksberg Slot, midt i en oase af seværdigheder, finder man Hansens Gamle Familiehave.
Hovedhuset i haven fra ca. 1623 beboedes af ansatte fra slottet. I 1850 fik kongelig materielkusk M. Hansen af Kong Frederik d. 7, således kongelig bevilling, og som skrevet stod “til almuens glæde” at sælge kaffe og thevand samt mælk og fløde over halvdøren, og derved var Danmarks ældste familiehave skabt.
Den lille traktørsted betalte årligt til kongen den nette sum af Kr. 24 i afgift. Efter et par år gaves ligeledes bevillingen til at sælge bayersk øl – stærk spiritus som bændevin og cognac måtte stadig ikke sælges, men gerne indtages, hvis medbragt, og mod en afgift.
På grund af havens lidenhed og serveringen døbes den snart “thevandshusene” eller “Pusteørerne”. Disse “bedesteder” blev hurtigt et populært mødested for det bedre borgerskab, der her omgikkes kendte udøvere af skjønne kunster, således mødte Holger Drachman her under hyldes sin fru Edith første gang. Listen over kendte gæster var alenlang, men især én tabte sit hjerte til haven, Robert Storm Petersen, der i dag har sin egen statue i haven, skåret i havens ældste elmetræ af kunstneren Ole Bülow i 1998. Det var således stolte traditioner familien Christensen skulle leve op til da de overtog haven 1. maj 1997.

Gennem de første fem år har familien nænsomt restaureret og renoveret haven og dens bygninger, så den igen fremstår som fordums oase, der igen flittigt frekventeres af Frederiksbergs borgere, og mange kendisser der igen har deres “bedested”. Familien har med deres solide baggrund genindført det gode Danske køkken, der også værdsættes uden for haven, fra det Danske Kongehus til Prinsen i Saudi Arabien, hvilket de mange faglige hædersbevisninger på væggene vidner om. 

 

Besøg

Adresse:
Pile Allé 10-12
2000 Frederiksberg 

Klik og se åbningstider

Web:
www.hansenshave.dk

Facebook / Instagram:

Kontakt:
Tlf: +45 36309257
E-mail: Info@hansenshave.dk

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.