Frederiksberg Have

En grøn oase med Frederiksberg Slot som baggrund
 

Beskrivelse Frederiksberg Have

Parken blev anlagt under Kong Frederik IV regeringsperiode 1699-1730 som en barokhave omkring Frederiksberg Slot. Haven rummer i dag både rester af denne barokhave og en romantisk landskabshave. Men for den folkekære Kong Frederik VI fik den særlig betydning. Den romantiske landskabshave blev således ændret under hans regeringsperiode fra 1808-1839. Når han tog ophold på Frederiksberg Slot, var haven hans yndede opholdssted, hvor han bl. a. kunne sejle i kanalerne og hilse på havens publikum. Derfor er det også ham, der byder publikum velkommen ved hovedindgangen ved Frederiksberg Runddel. Haven indeholder flere søer, kanaler og fremmedartede træer og buske. Den er meget velbesøgt og skaber en utrolig smuk oase midt i den store by. I midten af haven, ligger en lille ø, hvorpå der i 1799 opførtes et kinesisk tehus. 

I kanalerne er det i dag Svendsens Bådfart, der sejler i kongens fodspor. Ved vandet i Frederiksberg have, en kort gåtur fra slottet, kan du sejle. En rotur tager ca. 20 minutter og koster 50 kr for voksne og 25 kr. for børn.

Åbningstider:

Fra maj til september

Mandag – fredag kl. 10 – 16.30

Lørdag, søndag og helligdage: kl. 12 – 17.30

Bådene sejler under forudsætning af at vejret tillader det. Sidste tur har afgang en halv time før lukketid.

Om sommeren danner Frederiksberg Have rammen om adskillige kulturarrangementer – herunder Stella Polaris (august) og Sankt Hans aften (juni) m. fl.. Sankt Hans aften er en ganske særlig aften på Frederiksberg, med ca. 35.000 deltagere. Der er bålfest ved vandet tæt på Frederiksberg Slot, og en masse underholdning.

Det er også muligt fra Frederiksberg Have, at se elefanterne i Zoologisk Have i deres nye omgivelser. Frederiksberg Have byder desuden på et rigt fugleliv med bl.a. gråænder, grågøs, knopsvaner, fiskehejrer og Canada-gæs.

Haven, der er 31,7 ha, har været offentligt tilgængelig siden 1852. Parken ejes af staten og vedligeholdes af Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme. En anden mulighed er at besøge den dejlige Haveselskabets Have ved hovedindgangen, hvor haveinteresserede kan hente god inspiration.

Besøg

Adresse:
Frederiksberg Runddel 1A
2000 Frederiksberg

Åbent:
Afhængig af årstiden, men haven åbner kl. 6 og lukker ca. en time efter solnedgang.

Flere oplysninger om Frederiksberg Have her

Se en lille video fra Frederiksberg Have herunder

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.