Flugger farver

 

”Vi er her ikke bare for at sælge 10 liter hvid plastikmaling”

Hos Flügger Farver på Gl. Kongevej har Dennis, Britt og Rama et stort kendskab til de originale malerteknikker

Dennis Merino Andersen har været i Flügger i 20 år. Hans medarbejder Britt Johansen er stadig aktiv tapetserer. Og Rama King Nash, der også står i butikken, er uddannet billedkunstner på Kunstakademiet. Så de ved, hvad de taler om i Flügger Farver på Gl. Kongevej.

”Vi har helt sikkert et meget stort kendskab til de mange flotte herskabslejligheder og villaer på Frederiksberg,” fortæller Dennis Merino Andersen. ”Vi kan selvfølgelig sagtens sælge en spand hvid maling, og det gør vi også gerne. Men vores rigtige passion er de spændende nye farver og ikke mindst de gamle, originale malerteknikker.”

Faktisk har butikken på Gl. Kongevej farver, der stammer helt tilbage fra 1740.

”De historiske farvekort har Flügger udviklet sammen med Nationalmuseet. Det er et helt unikt projekt, hvor man har kortlagt farver fra hele Danmark. Hvorfor hedder det fx Skagensgul eller Frederiksberg-grøn? Og hvorfor er farverne så specielle i Nyhavn? Det har man simpelthen været i stand til at sætte i system, så alle kan få glæde af dem,” fortæller Dennis Merino Andersen.

Ud over maling fører Flügger Farver også et bredt udsnit af de bedste tapeter fra store engelske mærker som Sanderson og Cole & Son samt gamle svenske tapeter. Her har butikken et tæt samarbejde med nogle af de lokale malermestre, hvis ikke Britt Johansen selv har tid til at sætte dem op.

Samtidig er nye, spændende produkter også kommet til, fortæller Dennis Merino Andersen:

”Der er fx den indfarvede spartelmasse KABE, som giver et råt betonlook til væggen, og som er virkelig lækker. Det samme er Muro kalkmalingerne, som giver helt fløjlsbløde farver. Til træværket rådgiver vi også om linoliemalinger, hvor man blander linolie med pigment. Det er en ældgammel teknik, som går over 300 år tilbage, og som har en helt, helt anden stoflighed end plastikmalingen.”

Du kan læse mere om de mange muligheder og teknikker på www.kridhvid.dk. Du kan også finde de historiske farvekort på www.historiskehuse.dk/stilhistorisk-farvekort/ – eller naturligvis besøge butikken på Gl. Kongevej.

 

Flugger farver
 

Besøg

Adresse:
Gammel Kongevej 148
1850 Frederiksberg C

Åbningstider:
MANDAG – FREDAG
09:00 ~ 17.30
LØRDAG
9:00 ~ 16.00

Web:
www.kridhvid.dk

Facebook / Instagram:

Kontakt:
Tlf: +45 33 24 21 10
E-mail: info@kridhvid.dk

 

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.