De store parker

Frederiksberg bliver ikke uden grund kaldt for Københavns grønne hjerte. Det er ikke mindst på grund af den store Frederiksberg Have og Søndermarken, men også en række haver, er på hver sin måde kan måle sig med internationale haver rundt i verden. Det gælder f.eks. Landbohøjskolens Have og Haveselskabets Have.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have - Frederiksbergs haver

Frederiksberg Slotshave er en af hovedstadens største og mest attraktive parker. Med Frederiksberg Slot i baggrunden og de store grønne træer i forgrunden fremstår en imponerende kulisse, der får enhver til at glemme trafik, støj og menneskemylder. Få samtidsig et smugkig ind til Zoologisk Haves elefanter, der kan ses fra haven.

Frederiksberg Have er byens grønne hjerte, der med gratis adgang, er en park man ikke bør snyde sig selv for.

Søndermarken

Søndermarken - Frederiksbergs haver

Søndermarken blev oprindeligt anlagt som parkanlæg til Frederiksberg Slot. Den har ændret udseende og form flere gange over årene. I dag er den kendt som et fristed for borgere på Frederiksberg og Valby.

Under Søndermarken ligger det tidligere vandreservoir fra Calsberg Bryggeriet, som i dag er omdannet til et internationalt anerkendt museum, Cisternerne.

Zoologisk Have

Zoologisk Have - Frederiksbergs haver

Zoologisk Have ligger på toppen af Frederiksberg Bakken og er nabo til Frederiksberg Slot. Med over 1 mio. besøgende hvert år er Københavns Zoo en af de mest populære attraktioner i Danmark.

Hvert år kommer flere nye dyreunger til og nye anlæg bygges jævnligt til det gamle anlæg. Senest er Den Arktiske Ring bygget til isbjørnene, mens elefanthuset af den verdenskendte arkitekt Norman Foster blev bygget i 2008.

Lindevangsparken

Lindevangsparken - Frederiksbergs haver

Foruden et flor af blomster sommeren igennem, så byder parken på en stor legeplads med udfoldelsesmuligheder for de 0-15 årige. Derudover findes bold- og rulleskøjtebane samt soppebassin for de mindste i varme perioder. Om vinteren (dec.-feb.) er der en kunstig anlagt skøjtebane.

Lindevangsparken er formentlig den mindst kendte af Frederiksbergs haver, men det burde den på ingen måde være. Uanset om børnene skal have mulighed for at brænde lidt krudt af, eller I bare trænger til en rolig eftermiddag i skønne omgivelser, så kan Lindevangsparken sikre de smukkeste omgivelser.

Adresse: Lindevangsparken, 2000 Frederiksberg

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.