De små haver

På Frederiksberg ligger nogle helt fantastiske blomsterhaver, som har en helt enestående botanik og nogle unikke designs. Det skyldes ikke mindst, at den ene tilhører den tidl. Landbohøjskole (nu KU Science) mens den anden tilhører Haveselskabet. Begge har et design og oplevelsesværdi, der kan måle sig med internationale haver rundt i verden. Læs også om de store Royale Parker her

Haveselskabets Have

Haveselskabets Have - Intime haver

Haveselskabets Have er en skjult og til tider overset perle på Frederiksberg. Her kan man gå på opdagelse i flere timer og finde nye og spændende kroge i den meget unikke landskabslige have. Det er nogle af tidernes fremmeste landskabs- og havedesignere, der har formet haven.

Haven lægger også grund til gourmet restauranten Mielcke & Hurtigkarl, kulturhuset Brøndsalen samt den årlige have- og livstilsfestival “Mit Hjem er Mit Slot”.

Landbohøjskolens Have

Landbohøjskolens Romantiske Have - Intime haver

Landbohøjskolens Have passes og plejes af studerende og ansatte på KU Science, der bl.a. huser landskabsarktekter, parkforvaltere, mm. Det kan ses i haven, som altid står flot og trimmet og med spændende blomster og buske. Samtidig kan den nysgerrige gæst finde oplysninger på stort set alle planter og træer i haven.

I haven findes et stort drivhus, som huser Café Væksthuset, der både serverer kaffe, kage og sandwich.

Rosenhaven

Rosenhaven - Intime haver

I mellem Allégade 12 og Ludvigs Minde ligger Hollændervej. Følger man denne lille vej, entrerer man i Rosenhaven.
Fra ca. 1860 lå Frederiksberg Sporvognsremise her. Da Frederiksberg Sporveje blev nedlagt stod området forladt og i 1966 blev der indrettet en offentligt tilgængelig rosenhave, hvor man kan opleve adskillige rosensorter Mange af dem med de dejligste dufte.
Der er opsat skilte med rosernes navne på. Når man forlader Allégade og begiver sig ind i rosenhaven breder stilheden sig og den lille have indbyder til hygge og romantik.

Adresse: Allegade

Haveselskabets Have

Landbohøjskolens Have

Rosenhaven

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.