fbpx

Cisternerne

 

åbner 15. marts og slutter 29. november

Cisternerne Frederiksberg

I det gamle vandreservoir dybt under Søndermarkens grønne plæner gemmer sig en stor underjordisk verden, hvor dagslyset aldrig når ned. Her indhylder mørket, kulden og fugten dig i en verden, der minder om både glemte katedraler og dystre katakomber. Cisternerne er et event- og udstillingssted, der udnytter den særegne arkitektur og det specielle klima.
Cisternerne blev anlagt af Københavns Vandforsyning som et højdereservoir i 1856. Da anlægget stod færdigt tre år senere, var det med til at løse datidens store vandforsyningsproblemer.
I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne, og et af de mest velbesøgte og særegne af Frederiksbergs museer. De danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.
Aktuel udstilling: Se her

Cisternerne i Frederiksberg Bakke er Danmarks eneste rigtige drypstenshule. Drypstensdannelse er et almindeligt fænomen i beton og kan ses i gangtunneler, ved metrostationer og i beskyttelsesrum rundt omkring i København. Men ingen af disse forekomster kan dog sammenlignes med drypstenene i Cisternerne hverken, når det kommer til størrelse eller mangfoldighed.Drypstenene i Cisternerne er på en gang æstetisk flotte og dragende, men samtidig er de også et billede på Cisternernes langsomme forfald.

Drypstenene bliver nemlig skabt i takt med at naturen langsomt overtager Cisternerne. Det sker da nedsivende vand fra overfladen trænger gennem loftets betondække og på vejen opløser basiske, kalkholdige mineraler i betonen. I mødet med kuldioxiden i cisterneluften bliver blandingen af vand og mineraler udfældet som kalk, der danner drypstenene.
Denne proces er identisk med hærdning af mørtel, hvilket netop sker gennem optagelse af kuldioxid fra luften.

 

 

Besøg

Adresse:
Søndermarken, overfor Frederiksberg Slot.

Åbningstider:

Lukket indtil den 2. februar 2021
2. februar – 30. november 2021
Tirsdag – onsdag: kl. 11-18
Torsdag: kl. 11-20
Fredag – søndag: kl. 11-18
Mandag: lukket
Se hjemmeside for evt. ændringer i åbningstider.

Web:

www.frederiksbergmuseerne.dk/da/cisternerne

Facebook / Instagram:
www.facebook.com/Cisternerne

Kontakt:
Tlf: +45 30738032
E-mail: info@cisternerne.dk

Tilmeld Shopping & Restaurant guiden

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.