Barokhalløj på Frederiksberg Slot.

Barokhalløj på Frederiksberg Slot.

Barokhalløj på Frederiksberg Slot.

Torsdag den 26. maj 2016, kl. 1700 gennemføres ”Barokhalløj på Frederiksberg Slot” på Frederiksberg Slot.

Sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen tager publikum med på en musikalsk rejse med titlen ”Barokhalløj på Frederiksberg Slot”.

Det sker på Frederiksberg Slot i forbindelse med en særrundvisning, der afrundes i den meget smukke Riddersal med uddrag af den klassiske musik, som hører til datidens og slottets historie.

Har man endnu ikke været inden for på Frederiksberg Slot, eller har man måske glemt, hvor smukt slottet er, så er chancen der nu. Publikum får en historisk og kunstnerisk oplevelse og lytter til opera og operette fra datidens kongeslot til nutidens officersskole.

Frederiksberg Slot har gennemgået en meget smuk restaurering og istandsættelse. Axel Vermehren, der har været ansat på slottet gennem mere end 20 år, er specialrundviser på slottet. Han tager publikum med på en helt speciel rejse, der bl.a. handler om de istandsatte historiske gemakker. Under rejsen fortæller han om gemakkernes historie, hvem der har boet dér og i særdeleshed de metoder og måder der anvendes i dag for at opnå resultater, der måler sig med fortidens håndværkere og kunstnere. Vermehren fortæller også, hvordan han selv har fået lov til at sætte sit præg på slottet.

Rejsen går igennem Mindehallen, Marskalstuen, Rosen, De Kongelige gemakker, udsigten fra toppen af slottet, Det Kinesiske værelse, Badeværelset, Slotskirken og Pandekagekøkkenet og til sidst i Riddersalen – alt – hvert gemak med sin særlige og spændende historie. En historie, der trækker historiske tråde langt ud over Frederiksberg Slot og Frederiksberg.

Således går rejsen også tilbage i historien, for at høre om kunstnerne og deres malerier fra loftmalerierne (plafondmalerierne) over dørstykkerne til guldaldermalerierne. Hertil suppleres med historier og anekdoter om de særlige personer, som satte deres præg på slottets gemakker, fra de første spadestik i 1699 til i dag. En spøgelseshistorie eller to bliver der også plads til, lover Vermehren.

Joh – der er rigtig barokhalløj på slottet.

Rundvisningen starter kl. 1655 i slotsgården. Hele arrangementet varer ca. 3½ timer og der vil undervejs blive serveret en forfriskning.

Der kan parkeres i slotsgården uden beregning.

Der er mange trapper. Så det er en fordel med godt gå fodtøj.

Entré: kr. 200,00

For at sikre sig plads, skal tilmelding ske til:

Axel.v@mail.tele.dk eller mail@textilservice.nu eller på telefon 2447 2750

Færdigheder

Indsendt den

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.