Aktuelt på frederiksberg

December 2022

“For når sneen daler ned fra en sky. Er det tid at fejre jul på ny” sang Flemming Bamse Jørgensen engang i en julekalender. 🌨️
Nu kan vi fortælle dig hvad der ellers er at lave, når man skal fejre jul på ny. Hør bare her:
Juleshopping 🛍️
Altså i vores optik julegaverne skal købes lokalet. Og på Frederiksbergs 9 fantastiskee handelsstrøg står de klar til at finde hver en ting på jeres ønskeliste(r). Vi må sige, der er noget helt specielt, og ekstra julet, ved at handle på Frederiksberg. De fint pyntede gader, stemningen og muligheden for lige at få et glas varmt et-eller-andet så man kan bære alle julegaverne igen, det er næsten som et helt juleeventyr.
Julemysteriet på KU.BE 🎅🏻
På Kube er der juleforestilling, en julemusical, som handler om julemandens pakkenisse 37. Han er træt af at pakke gaver ind til børnene uden selv at få en julegave. Det er en skøn forestilling med masser af humor, dybde og god musik. Vær dog opmærksom på at forestillingen spilles FLERE GANGE om dagen, så vær sikke på at tidspunktet I køber billet til, er det rigtige og det som passer jer bedst.
Se linket her:
Jul på gården – Fasangården 🎄
Fasangården vender også retur med det advents-succes. De pyntede traditionen tro, op med lys, gran og juletræer i søndags, hvor det var 1. søndag i advent. Det heldige er, at eventet vender tilbage hver søndag indtil det er den 24. Der er gløgg, æbleskiver og julehygge for både børn og voksne. Denne søndag, altså den 2. søndag i advent, begynder salget af julegodterne kl. 13:00. Kl. 15:00 – 16:00 vil Thomas Skov og Emilie Gershøj Bruhn læse deres juleeventyr Snip, Snap, Snork højt, og 16:30 er det hjemad, men med det bedste julehumør man overhovedet kunne forestille sig.
En aften med Tchaikovsky på Frederiksberg Musikhus METRONOMEN 🎵
Klassikere skal der til når det er jul. En af de største juleklassikere må da være Nøddeknækkeren. Historien om pigen, der bliver venner med Nøddeknækkeren, som vækkes til live på juleaften, og som skal bekæmpe den onde mussekonge. En aften med Tchaikovsky i december må da næsten indeholde musik fra denne ballet, ik? Vi ved det ikke, men et er da et kvalificeret gæt fra vores side. Ellers er der jo Svanesøen, som næsten er et synonym for Tchaikovsky. Når I tager derind og lytter til de smukke kompositioner, så lad os endelige vide om vores gæt angående Nøddeknækkeren er korrekt. Det foregår på Metronomen, lige ved Aksel Møllers Have Metro St., og koster 100 kr. Måske en oplagt adventsgave?
Kod en julekop på Frederiksberg Bibliotek 💻☕
Har man en lille koder i maven go er man glad for jul, så kan man på Biblioteket Frederiksberg kode en julekop. Man lærer at skrive simple computerkoder, der genererer grafik og tekst til sin helt egen julekop. Super hyggeligt og ret sejt, hvis vi må komme med vores holdning.
Juleaften og Julegudstjenester 🌟
Det er også i denne måned det er juleaften. Jo.. vi lyver ikke. Der skal danses om juletræet om blot 24 dage. Der findes ligeså mange frederiksbergske juletraditioner som der findes familier på Frederiksberg. Dog overlapper nogle traditioner forskellige steder. F.eks. med at skulle til julegudstjeneste. En hyggelig og speciel stund, der kan nåes inden julemaden skal indtages. Hvis man ikke er til kirker og historien om Jesus, kan en jule-gåtur på vores allesammens hyggelige Frederiksberg absolut også være tilstrækkeligt. Det vigtige er sammenværet med familien og dem man har kær.
Nytår 🎆
Denne måned er fyldt med breaking news. Igen i år vil det være nytårsaften den 31. december. Vi siger tak for et godt år, med masser af spændende og hyggelige stunder og gør klar til et endnu bedre og endnu mere lykkebringende nyt år. Dronningen går på kl. 18:00, 90års fødselsdagen starter kl. 23:40, it’s the same procedure as every year, og kl. 00:01 er det nye år begyndt.
 
Glædelig december måned fra os på Visit Frederiksberg 💚

Frederiksberg Guiden

 

Kultur, restauranter og shopping

 

Du modtager løbende nyt fra Frederiksberg

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.