THE SECRET OF THE MASKS

Det er med stolthed, at Galleri Oxholm præsenterer THE SECRET OF THE MASKS; en soloudstilling med færøske Gunleif Grube.

FERNISERING LØRDAG DEN 10. NOVEMBER KL. 12.00 – 14.00.
UDSTILLINGSPERIODE LØR 10. NOV – SØN 9. DEC 2018

Gunleif Grubes medie er maleriet. Udstillingens titel refererer til den kunstneriske proces og tilgang, men også til oplevelsen, som beskueren er efterladt med, når denne står overfor Grubes værker. Inddragelse og aktion. Udtryk. Og en påmindelse om egen kropslige tilstedeværelse.

Den færøske malers stil er farverig, melankolsk og fyrig. Formsproget er ekspressionistisk og spontant og trækker på det voksne menneskes indre liv. Hans maleri er stærkt og rebelsk og vidner om en kunstner, der er yderst bevidst om sit kunstneriske udsagn og altid bevæger sig på kanten af det ubevidste og det umiddelbare; i et ekspressivt udtryksunivers, hvor følelse og realisering går hånd i hånd og hvor stærkt forvrængede ansigter og abstraherede kroppe er blevet hans kunstneriske dna.

De udstillede værker er en skildring af ideen om dét, der befinder sig under huden. Det indre menneske befriet for de ydre lag, så psykologien gives plads og genkendeligheden kastet bort. Nedbrydningen er, foruden abstraktionen, også en væsentlig del af og bevidst greb i Grubes kunstneriske univers i bestræbelserne på at aktivere beskueren. Maleriet er en mulighed for at kunne udtrykke alt fra poesi til absolut vildskab.

Grubes kunst er født i mødet mellem lys og mørke, mellem poesien og vildskaben. Det brutale og det blide. Under temaet Maskernes Hemmelighed skildrer de udstillede værker en eksistentiel og ekspressionistisk stemme, hvor mennesket ses skildret i en ugenkendeligt rum. De nye malerier er en malerisk undersøgelse af mennesket som det komplekse væsen, det er. En undersøgelse, der ikke er mulig ud fra de portrætterede personers ansigtstræk, det genkendelige, da de er slørede. Snarere skal de betragtes som en følt oplevelse i den maleriske teknik, farverne og menneskekroppens placering i rummet.

Gunleif Grube arbejder efter mantraet ”To live is to create”. For ham er dette indbegrebet af, hvad kunst er og bør være. En fri tanke-process og endeløs inspiration. Kilder til Gunleifs inspiration skal findes hos malere som Edvard Munch, Asger Jorn og Francis Bacon. Den mentale og psykologiske dimension har altid været noget, han har kunne relatere til, ligesom det er tilfældet med den nordiske ekspressionisme. Den nordiske sanselighed – det dybe og kraftfulde.

Gunleif Grube er født i 1947 i Skála, Færøerne og bor og arbejder i dag i København, Danmark. Han er maler, grafiker, forfatter og musiker. Grube debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1980. Sidenhen er det blevet til talrige nationale og internationale udstillinger på museer og førende gallerier samt adskillige bogudgivelser. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og hans værker er repræsenteret i mange samlinger, herunder Færøernes Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Knech Dech Foundation Amsterdam, Egmont Fonden, Skandinavien Haus Hannover. Han er tildelt Lise og Gunnar Wærums kunstpris og er modtager af Niels Wessel Bagges kunstfonds legat.

Vi glæder os til at se jer til åbningen.

Gallery Oxholm

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.