Indretningsstilen fra 50’erne, 60’erne og 70’erne lever stadig på Nordre Fasanvej. Her ligger genbrugsbutikken Skæppeskønt, hvor Kamilla sælger fine retromøbler og vintagekjoler.

“Skæppeskønt åbnede for tre år siden, da jeg ikke længere kunne retfærdiggøre at blive ved med at købe ting til mig selv,” griner Kamilla Holm, der ejer retroforretningen på Nordre Fasanvej.

Her vrimler det med unikke og farverige genbrugsfund, som Kamilla selv finder rundt omkring og vælger særligt ud til sin butik. Det er primært møbler, for eksempel teaktræsskriveborde, bambushavestole eller ølkasser til opbevaring, men du kan også finde en masse andet interiørrelateret – det kan være Bo Bedre-magasiner, fra det år, du blev født, eller måske en klassisk kagedåse, retro strikkeopskrifter, gamle plader eller endda den helt rigtige, koboltblå isspand eller champagnekøler i glas.

Skæppeskønt

Foto: Benedikte Brix

 

Skæppeskønt

Foto: Benedikte Brix

“Jeg har elsket den her tidslomme i mange, mange år. Den er fuld af farver og mønstre, som man bliver glad af,” fortæller Kamilla og uddyber:

“Og så har de her ting en historie. Man kan se, de har lavet. I 60 til 70 år, så de har bevist deres værd. Men nu kan de leve videre, og det er et bæredygtigt aspekt, som helt sikkert også er værd at fremhæve.”

I det ene hjørne af Skæppeskønt har Kamilla indrettet en tøjafdeling med fine vintagekjoler og sko, du ikke finder hvor som helst i disse dage. Kamillas egen stil er også inspireret af 50’erne til 70’erne, og lige præcis hendes smag er den, der præger hele forretningen. Alt i butikken er nemlig udvalgt efter ét kriterium: Det skal være efter Kamillas egen smag. Kan hun lide det, så finder du det her i butikken.

Skæppeskønt

Foto: Benedikte Brix

 

Skæppeskønt

Foto: Benedikte Brix

“Der ser faktisk mere eller mindre præcis sådan her ud hjemme hos mig selv,” forklarer hun.

Og Kamilla må siges at have fantastisk god smag, for selv om Skæppeskønt ligger lidt afsides fra Frederiksbergs shoppinggader, går forretningen strygende. Nu har den eksisteret i tre år, og hun bliver ved med at ramme plet, når hun vælger, hvad der skal kunne købes i butikken.

Læs også: 12 år som luksusgenbrug: Kræsenhed betaler sig for Muda Nashi

“De fleste kommer forbi, når de skal til og fra arbejde, men jeg har også rigtig meget gavn af Facebook og Instagram, hvor jeg kan udbrede kendskabet til Skæppeskønt og de mange flotte ting, du kan komme og købe hernede,” siger Kamilla, der går på genbrugsjagt i hele landet og ofte også tager et smut til Sverige for at få fat på de rigtige ting til forretningen.

“Der ligger mange timer i det her arbejde. At finde tingene, hente dem, sætte dem i stand og stå her i butikken. Men jeg elsker det.”

Skæppeskønt

Foto: Benedikte Brix

 

Skæppeskønt

Foto: Benedikte Brix

Du finder Skæppeskønt på Nordre Fasanvej 100. Der er åbent klokken 11-18 mandag til lørdag.

Læs også: Niedziella & Friends sælger gaver, interiør … og fisketasker

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.