Indbegrebet af den italienske madkultur og sjæl findes lige midt på Frederiksberg: I San Marco JUNIOR. Og i virkeligheden er den kilden til evig ungdom.

”Min far sagde altid, at det er ved bordet, man holder sig ung”, fortæller Marc Zangrando, som er indehaver af San Marco JUNIOR på Falkoner Allé.

Restauranten overtog han sidste år fra sin italienske far. Og selvom han har gjort stedet til sit helt eget, så har han alligevel taget farens ordsprog med sig ind i den nye restaurant.

”Det handler jo om hele den italienske filosofi omkring delemad, hvor maden kommer i små skåle og på fade. Det er det, der skaber hyggen og magien ved bordet”, fortæller Marc Zangrando.

San Marco Junior

Foto: Anders Reinholdt Jonssen

Læs også: Prisvindende burgerbar indtager Værnedamsvej i 2019

Og hygge har her altid været masser af. Både på og ved bordet. I sin tid begyndte San Marco nemlig som lasagnested med rødternede duge og Chianti med bast. I dag er dugene væk. I stedet er her varme træoverflader, hyggeligt og moderne. Men magien ved bordene, den holder Marc fast i.

”Noget af det jeg husker allerbedst fra mine mange barndomsture til Italien, det var netop, at man sad og delte mad sammen. Det er indbegrebet af den italienske madkultur og sjæl”, fortæller han.

Og at han er halvt italiener, det gennemsyrer ikke kun hans holdning til, hvordan maden på San Marco JUNIOR skal serveres.

”Det afspejler sig også i menuen, hvor man til frokost kan få klassiske danske retter, mens jeg tager udgangspunkt i det italienske køkken om aftenen. Det er hverken klassisk italiensk eller dansk, men det er tvistet sted midtimellem. Et meget godt eksempel på det er vores kalvetatar, som er blevet en af vores signaturretter. Den består af kalvekød rørt med trøffel og serveres med en grov pesto og råsyltede løg”, fortæller han.

San Marco Junior

Foto: Anders Reinholdt Jonssen

Læs også: Restaurant Mêlée er både æblemost om mandagen og vin om fredagen

Signaturretten er en del af mange små retter, man selv kan sammensætte som dele-menu på San Marco JUNIOR. Men man kan også gå helt klassisk á la carte i aftenkortet.

”Men jeg anbefaler altid, at man skal teste en af vores Junior-menuer. Vores tasting-menu, der består af enten fem eller syv retter, der er i sæson netop nu. Det er det, der er fedt og friskt lige nu”, fortæller Marc Zangrando.

Prislejet på San Marco JUNIOR er moderat, og så er her åbent alle dage frem til 23 i hverdagene, 23.30 fredag og lørdag, mens stedet lukker klokken 21.30 om søndagen.

Læs også: Moderne mexicanske dele-tacos: Poco Picante på Frederiksberg byder på forfriskende fristelser

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.