Tasker formet som fisk er en af de store attraktioner i den lille indretningsbutik Niedziella & Friends på Gammel Kongevej. De humoristiske fisketasker begyndte som et sats, men nu er det en af bestsellerne i forretningen.

Niedziella & Friends er en interiørforretning på Gammel Kongevej – men den er også så meget mere end det. Indehaver Dorte Niedziella fylder nemlig butikken med fund, hun opdager, når hun er ude at rejse, og her kommer der altså også taske-, smykke- og hudplejefavoritter i kurven.

“Når jeg vælger varer til butikken, lægger jeg vægt på godt håndværk – gerne med et humoristisk islæt. Det er mest de mindre brands og upcoming designere, som jeg synes er interessante, så butikken er et perfekt sted at gå på jagt efter en gave eller noget selvforkælelse, som man ikke kan få så mange andre steder,” fortæller Dorte Niedziella, der har indrettet forretningen som en dagligstue, så kunderne kan føle sig godt tilpas.

Niedziella & Friends, gammel kongevej, interiør, indretning, fisketasker

Foto: Benedikte Brix, weFRB

Butikken er fyldt med vaser, grafiske print i rammer og strikkede puder, som Dorte Niedziella selv designer og får lavet i Portugal. Især fisketasker har dog vakt jubel blandt kunderne. Ja, du læste rigtigt. På en rejse i Spanien opdagede Dorte Niedziella nemlig de specielle tasker, der er formet som fisk, og pludselig havde hun bestilt et enormt parti hjem.

“Dem får du aldrig solgt, mor”

“Min datter sagde, at jeg aldrig ville få dem solgt, og som jeg sad der med en kæmpe bunke fisketasker, tænkte jeg et kort øjeblik, at hun nok havde ret. Men det er gået strygende. Folk elsker de her humoristiske tasker, og jeg har bestilt mange flere hjem siden. De er da også helt fantastiske,” siger Dorte Niedziella.

Læs også: 12 år som luksusgenbrug: Kræsenhed betaler sig for Muda Nashi

Taskerne fåes både som clutches, gymnastikposer og små punge, og der er nærmest frit valg mellem fisketyperne. Du kan altså få fisketasker formet som hvaler, pigfisk eller en musling – naturligvis indeholdende en perle – kun fantasien ser ud til at sætte grænser, når det kommer til fisketasker.

Niedziella & Friends, fisketasker

Foto: Benedikte Brix, weFRB

 

fisketasker, Niedziella & Friends, gammel kongevej, indretning, interiør

Foto: Benedikte Brix, weFRB

“Det er især unge kvinder med styr på stilen, der synes, det er skægt at gå op og ned ad gaden med en sjov fisketaske. De tør sagtens bære dem,” fortæller Dorte Niedziella, der også sælger plakater og indrammede billeder af fisketegninger.

“Fisk trender bare lige nu, og det er alle aldre, der elsker dem.”

Læs også: Virou sælger sin egen og andres kunst: Vi er en platform for lokale designere

Dorte Niedziella har mange lokale kunder, men der kommer også turister i butikken, der ligger lige ud for Værnedamsvej.

“Der er også mange, der kommer herned, når de har familien på besøg fra Jylland. Så skal de lige vise butikken frem. Det er så hyggeligt,” siger Dorte Niedziella.

fisketasker, Niedziella & Friends, gammel kongevej, interiør, indretning

Foto: Benedikte Brix, weFRB

 

Niedziella & Friends, gammel kongevej, fisketasker, interiør, indretning

Foto: Benedikte Brix, weFRB

 

Du kan finde udvalget af fisketasker hos Niedziella & Friends på Gammel Kongevej 82.

Læs også: BOGhandlerens speciale: Vi er mestre i gode anbefalinger

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.