En livslang drøm er blevet til virkelighed for Jonas M. S. Kristensen, der har skabt sit eget tøjmærke opkaldt efter den trendy modeforretning Townsfolk på Falkoner Alle.

Det er tre og et halvt år siden, at Jonas M. S. Kristensen åbnede herretøjsbutikken Townsfolk på Falkoner Alle. I år opfyldte han sin livslange drøm om også at skabe sit eget tøjmærke.

“Jeg syntes, der manglede nogle ting i herremoden. Der var for lidt fokus på materialer som for eksempel fløjl og uld,” fortæller den 31-årige iværksætter, der altid har haft drømmen.

Han blev bestyrer som 21-årig, medejer af en butik kun fire år efter og har altid arbejdet hårdt for at skabe en karriere inden for sin store interesse for mode. Nu er mærket, der er navngivet efter Jonas’ butik, Townsfolk, på vej med sin anden kollektion.

Jonas M. S. Kristensen, Townsfolk

Foto: Benedikte Brix, weFRB

Læs også: Kamillas skæppeskønne genbrugsbutik er fyldt med retrofund

“Mærket vokser og vokser, og kunderne er rigtig positive. Især over for bukserne, der har mere plads til lårene end mange andre herretøjsmærker. Buksebenene er også mere skræddersyede i formen,” fortæller Jonas og fortsætter:

“Jeg har selv siddet med målebånd og designet tøjet – jeg er ikke designer, men jeg har fået hjælp fra en god veninde, der har arbejdet fuldtid i tre uger for at sætte mig ind i alt, jeg skulle vide for at skabe mit eget mærke – og som har tegnet det, jeg havde i hovedet.”

Det er blevet til en varm kollektion af tøj, der passer perfekt til årstidens trends. Jonas har fokuseret på lækre materialer og har for eksempel uldbukser, fleeceskjorter og et helt sæt bestående af bukser og skjorte i bredriflet fløjl, der fås i to farver.

Jonas M. S. Kristensen, Townsfolk

Foto: Benedikte Brix, weFRB

“Der er nogle, der køber sættet til filmpremierer, eller hvis de skal noget andet specielt, og ellers kan man bruge elementerne hver for sig,” siger Jonas, der selv er iklædt den grønne fløjlsskjorte, da vi besøger ham i butikken.

Læs også: Frisøråbning på Falkoner Allé: ”Jeg satser på selvforkælelse udover det sædvanlige”

Priserne ligger i det, Jonas kalder midtersegmentet, som er omkring 800-1.000 kroner. Udover tøj omfatter kollektionen også flere accessories som keyhangers, læderpunge og halstørklæder.

“Det er klassisk med detaljer: Stil med kant,” fortæller Jonas, der har en her opslagstavle fyldt med små stofprøver, så han kan føle sig frem til det helt rigtige materiale, før han bestemmer sig for hvert nyt item.

Jonas M. S. Kristensen, Townsfolk

Foto: Benedikte Brix, weFRB

“Jeg kan se, at det især er mænd i 20’erne og 30’erne, der er glade for det. Det er en fed kompliment også, fordi alt tøjet herinde er udvalgt efter min egen smag.”

Townsfolk sælger både butikkens eget mærke og andre især skandinaviske brands. Jonas fortæller dog, at butikken snart udvider mere flere streetwear-mærker fra blandt andet USA og Frankrig. Du finder Townsfolk på Falkoner Alle 14.

Denne artikel er leveret af det lokale livsstilmedie weFRB.

Læs også: Verdenskendt regntøjsbrand åbner butik på Gammel Kongevej

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.