Foråret er over os. Luften bliver mildere, og det er snart tid til igen at sidde på altanen. Derfor får du her en række gode råd til, hvordan du bedst indretter din altan, fra Rikke Fick, der er indehaver af interiørbutikken FICK på Gammel Kongevej.

Et glas koldt hvidvin i solen. En god kop kaffe med en plaid over sig om morgenen. Eller duften af grill om aftenen. Det er bare dejligt med udeliv på en altan.

Men hvordan får man indrettet et relativt lille rum udenfor, der passer til en? Det ved Rikke Fick. Hun har nemlig mange års erfaring med indretning.

”Først skal man tænke på, man selv skal kunne være der. Vi kommer ud til mange, der har overmøbleret deres altaner, fordi ønsket om så mange funktioner er enormt højt. Man vil både kunne slappe af og sidde med benene oppe, sidde og spise og have plads til at have vennerne på besøg. Og nogle gange er det ikke muligt på en altan, der måske er 1.30 gange 2.50 meter. Der kan vi bare ikke have alle de funktioner. Pas på med at overmøblere, så får man meget mere ud af den”, fortæller Rikke Fick.

Man kan simpelthen ikke det hele. Derfor er det vigtigt at finde frem til, hvad der er den vigtigste funktion for en selv, og så vælge ud fra det.

”Derudover er det vigtigt at tænke i farver. Kan man se altanen fra sin stuen, er det vigtigt, at det passer sammen. Der skal være en rød tråd i indretningen. Og så synes jeg, at de store ting skal være lidt mere dæmpede, og så kan man peppe op med puder, en plaid og blomster. Det er bare lettere at skifte ud”, fortæller Rikke Fick.

FICK på Gammel Kongevej har åbent fra 11-17.30 mandag til torsdag. Fra 11-18 om fredagen, og fra 11-15 om lørdagen. Her finder du masser af inspiration og møbler til din altan.

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.