Foto: Anders Sune Berg

 

Denne uge byder blandt andet på åbningen af Strøm Festival. Et helt særligt klokkespil på Frederiksberg Rådhus. Og så kan du igen komme til fællesspisning. flere koncerter, fernisering i Møstings Hus. Og så spiller Jørgen De Mylius op til dans med gamle Eldorado-klassikere

 

Ugen byder på en lang række fede events og arrangementer på Frederiksberg. weFRB guider dig her til nogle af dem.

Tirsdag d. 7. august

Gratis hjælp til jobnet.dk
Lær hvordan du bruger jobnet.dk, så du bliver endnu skarpere i din jobsøgning. Biblioteket på Frederiksberg kan hjælpe med alt fra at booke møder i Jobcentret til registrering af sygefravær og oprettelse af din profil. HUSK NemID. Det hele sker klokken 12 og er gratis.

Onsdag d. 8. august

Klokkespil på Frederiksberg Rådhus
Strøm Festival 2018 – Klokkespil på Frederiksberg Rådhus I år er det fjerde gang, Strøm klokker sig vej igennem elektroniske numre ud over hele Frederiksberg. Solen ringes både op og ned hver eneste dag under Strøm Festival fra Frederiksberg Rådhus’ klokkespil, når klokkenist Joanna Stroz fortolker elektroniske klassikere på det imponerende instrument bestående af intet mindre end 48 klokker. Lineup: Joanna Stroz Hvor: På Rådhuspladsen, Smallegade 1, 2000 Frederiksberg Hvornår: Hver dag, kl. 9 og 21, 8-11. august Entre: Gratis.

Morgensang i Sankt Markus Kirke
Hver onsdag er der morgensang for alle klokken 10. Vi synger en halv times tid fra salmebogen og højskolesangbogen. Bagefter er der kaffe og morgenmad. Sted: Sankt Markus Kirke, Forchhammersvej 12A. Fri entré.

STRØM LIVE – åbning foran Riddersalen
Fra klokken 16 åbner Strøm-festivalen officielt foran Riddersalen på Allégade. Her bliver der serveret både øl og pølser – grillet med kærlighed af Strøms indholdschef, Kristian Kjøller. Senere på aftenen spiller det tyske Techno Marching Band fra Hamburg, MEUTE, en udsolgt koncert. De byder på en sjælden blanding af messingblæsere, horn, slagtøj og klassikere fra den elektroniske musiks verden, når de nyfortolker techno-, house- og danceklassikere. Sted: Riddersalen, Allégade 7-9 Entré: 80 kr.

Torsdag d. 9. august

Fællesspisning, bæredygtig vin og koncert i det fri
Vineyard Open #2 inviterer i dag fra klokken 18 til en sommeraften med folkekøkken i det fri og god musik i baren. Det sker på Nyvej 7. One Bowl serverer et vegetarisk måltid kl. 18, og Vin med hjerte sælger bæredygtig vin on the side. Et måltid mad koster det, du føler for, og pengene går ubeskåret til Vineyards sociale projekter i Myanmar. Kl. 20 er der gratis koncert indenfor i baren med Amalie Skriver, hvor du kan fordøje maden i godt selskab. Vineyard Open er en række åbne events, der afholdes i et samarbejde mellem København Vineyard, One Bowl og Vin med hjerte. København Vineyard er en frikirke på Frederiksberg, som ønsker at være en lettilgængelig kirke, hvor du kan komme, som du er.

Releasekoncert med Mik Schack, Peter Nande og Tim Lothar
I dag klokken 20 kan du opleve albummet “WALK RIGHT IN” til en gratis albumrelease-koncert på Bartof Cafe. Der er fri entre. Albummet “Walk Right In” er indspillet live i Mik Schacks’ stue med et særdeles veloplagt orkester samt et højrøstet publikum. Som special guest har vi den svenske troubadour og “banjolin meister” Svante Sjöblom Vrak. Forvent godt med humor, gags og mesterlig blues spillet på alverdens instrumenter – kuffert, grise, jug, balje, vaskebræt, skeer osv.

Fredag den 10. august

Louise Brüel spiller på Bartof Station
Der bliver fyret op med spicy southern soul rock’n’roll i dag fra klokken 21, når Louise Brüel går på scenen på Bartof Station. Som barn af to kunstnere har Louise Brüel Flagstad lige siden 12 års alderen været aktiv på de danske musikscener. Det var Little Richard & Jimmi Hendrix live på vinyl, der sparkede det hele i gang og var kilden til den evigt nysgerrige musikalske søgen. Med over 35 år på landevejen har Louise Brüel Flagstad optrådt med stort set alt, hvad der rører sig i det danske blues og rock miljø og igennem årene optrådt i både Moskva, England, Afrika, Tyskland, Sverige, USA og Norge. Du kan købe billet til 220 kroner via linket her.

Strøm Live: Fatima, Moses Boyd & Athletic Progression på KU.BE
Rigtig manges øjne er rettet mod den nye bølge af jazz, som strømmer ud af England for øjeblikket. Egentlig er scenen, som består af en lang række crews og kunstnere, mere en fusion mellem soul, hiphop og jazz, der tager inspiration fra det engelske klubmiljø og de karakteristiske genrer, som broken beat, grime og drum’n’bass. Fatima & The Eglo Live Band har, som navnet antyder, hjemme på Strøm-aktuelle Floating Points og Alexander Nuts toneangivende pladeselskab, Eglo Records, og er en af de mest markante sangtalenter på scenen. Moses Boyd er trommeslager, men et musikalsk vidunderbarn, der nedbryder og genskaber de rammer musikken har. Du har måske hørt hans gennembruds-single Rye Lane Shuffle, som blev opdaget og mixet af Four Tet. I hvert fald skylder du dig selv at opleve ham live. De to engelske navne flankeres af et af de mest lovende jazz-grupper herhjemme. Den aarhusianske trio, Athletic Progression, er tydeligt influeret af navne som Herbie Hancock og Flying Lotus, og kanaliserer denne inspiration ud i en dansk sjældenhed af grooves og soul-fyldte universer. Det hele sker mellem 17 og 22 i KU.BE’s have, og det er helt gratis.

Gratis fredagsevent: Beats og bobler på Avenue Hotel
Så er det igen tid til fredagsbar på Avenue Hotel på Åboulevarden. Her vil der være lækker musik og masser af bobler. Der er gratis entré.

Fernisering af Inge Ellegaards nye udstilling i Møstings Hus.
Klokken åbner udstillingen “Blomster og flyvemaskiner: Inge Ellegaard – En retrospektiv udstilling”. Der vil være tale ved billedkunstner og professor Claus Carstensen og et glas vin. Inge Ellegaard brød igennem i starten af 1980’erne som en del af det såkaldt ’unge vilde’ maleri med sin stærke personlighed og billeder af rigt varierede temaer og skurrende detaljer, der lurer lige midt i det tilsyneladende pæne og banale. ”Det mystiske ligger i det synlige”, fortæller Ellegaards billeder os, når de snedigt leder os til at revurdere vores første opfattelse. For under motiverne, og bag de umiddelbart velordnede komponenter, åbner Inge Ellegaard for et rum af oplevelser. Noget skurrer i detaljen. Og ser vi nærmere på hendes malerier, bliver vi opmærksomme på, at det, vi troede vi så, ikke er billedets virkelighed.  Udstillingen vises i Møstings Hus fra d. 11.8 – 7.10 2018. Der er fri entré til fernisering og til udstillingen i hele udstillingsperioden.

Tilbage til Eldorado: Jørgen de Mylius spiller i M.G. Petersens Gamle Familiehave
Jørgen de Mylius vender plader, spiller op til dans og sørger for gode toner til din aftensmad. Du kan reservere bord på 36 16 11 33. Det hele sker fra klokken 17.

Lørdag den 11. august

Hipstory åbner nyt showroom på Frederiksberg og inviterer til gratis vin
Hipstory Møbler, der primært fokuserer på plankeborde, åber i dag et nyt showroom på Godthåbsvej 93A mellem 12 og 16. Det bliver fejret med en masse gode tilbud, house musik fra vores DJ, sød champagne og en masse skøn rosé.

Party-musik på The Old Irish Pub
Rich and the Famous er en gruppe af fire professionelle musikere med mange års erfaring hver især, der når de mødes, udgør det ultimative party-band. De spænder vidt i genre og spiller bla. top-artister som Justin Timberlake, Elvis Presley, Lady Gaga, The Beatles, The Weekend, Johnny Cash og mange mange flere. Og i dag kan du gratis opleve dem på The Old Irish Pub i Smallegade fra klokken 23.

Søndag den 5. august:

Mærk din morgen: Meditation og yoga i Cisternerne
IN IS THE ONLY WAY OUT, hedder den aktuelle udstilling i Cisternerne af kunstneren Jeppe Hein. Men hvordan kommer man så ind? En vej kan være åndedrættet. Vi bærer det altid med os, og to søndage i august skal vi mærke det, mens vi laver yoga under træerne i Søndermarken. Vi afslutter med en meditation nede i selve Cisternerne, som vi har for os selv inden udstillingens normale åbningstid. Bagefter vil der også være mulighed for at se udstillingen af Jeppe Hein i ro og mag inden Cisternerne åbner. En udstilling, som runger af syngeskålsklang og gong-vibrationer. Underviser er forfatter og yogalærer Tina Sakura Bestle, der underviser i Kundalini yoga. Kundalini yoga er for alle. En yogaform, der arbejder indefra og ud. Bevægelserne gentages som en slags tai-chi, der er fokus på åndedrættet, og der afsluttes altid med en mantrameditation. Mantrameditationen i Cisternerne bliver noget helt specielt, for i de underjordiske rum har alle lyde en forsinkelse på op imod 17 sekunder. Praktisk info: Medbring egen yoga-måtte og husk en varm trøje – der er køligt i Cisternerne selv på lune sommerdage. I tilfælde af mild regn er vi under træernes blade. Ved en kæmpeskylle laver vi ikke yoga i Søndermarken men rykker i stedet ned i Cisternerne, hvor vi laver udvidede åndedrætsøvelser og meditation samt får en introduktion til den underjordiske udstilling. Det hele sker mellem 9.15 og 11, og du kan købe billetter til 150 kroner via linket her.

 

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.