Foto: Benedikte Brix

 

Denne uge byder blandt andet på lanceringen af en helt ny lokal øl, som Frederiksberg Bryghus har skabt. Det sker ved Storm P’s fødselsdag, som du ganske gratis kan komme til. Og så kan du skrive din helt egen Frederiksberg-fortælling. Og du kan også rejse tilbage til både guldalderen, 60’erne og 90’erne.

 

Ugen byder på en lang række fede lokale events og arrangementer. weFRB guider dig her til nogle af dem. Din personlige guide til din uge på Frederiksberg.

Mandag d. 17. september

Anmelderrost korkoncert i Cisternerne: Oplev RITE of Nothing
Ved tre koncerter i dag klokken 18, 19 og 20 får du igen muligheden for at opleve den anmelderroste koropførsel ‘RITE of Nothing’, som Cisternerne og komponist Louise Alenius på grund af stor efterspørgsel i dag genopfører. ‘RITE of Nothing’ udspiller sig som et hult ritual – et sted imellem teateroplevelse og korværk. Ligesom en rite er værket en dramatisk, symbolsk handling, som måske ændrer, bevarer eller fornyer noget – midt i Cisternernes mystiske undergrundsmørke med 17 sekunders rumklang. Pris 300 kr. (+ billetgebyr) via Billetto. Vær opmærksom på at billetten også kan bruges som entrébillet til et besøg en anden dag i Cisternernes aktuelle udstilling IN IS THE ONLY WAY OUT af Jeppe Hein.

Gratis Golden Days-Koncert: Outsideren Langgard
Komponisten Rued Langgaard (1893-1952) var en ægte outsider. Hans musik peger i alle retninger, også mod det absurde og avantgarden, men grundlæggende var han en romantiker, der kæmpede for åndeligheden i musikken i en tid, der hyldede det rationelle og anti-romantiske. Langgaard er én af dansk musikhistories mest afviste og misforståede skikkelser. Udvalgte værker for sang, klaver og violin introduceres af Langgaard-ekspert og P2-redaktør Esben Tange. Med pianisten Berit Johansen Tange, violinist Gunvor Sihm, sopran Signe Asmussen og sangstuderende fra DKDM. Det hele foregår klokken 19.30 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Rosenørns Allé. Og det er gratis at deltage.

FRB-Kunst: Gratis filmfremvisning og artisttalk med Lone Falster
I dag kan du klokken 15 se filmen “I lyset af revolutionen – om kvinder og kunst i Kairo” og møde kunstner Lone Falster. Det sker på Frederiksberg Rådhus i festsalen, som ligger i forlængelse af Rådhushallen. Filmen følger otte egyptiske kvinder; billedkunstnere, musikere, en dokumentarist og en fotograf, under det arabiske forår – fra 2011 til 2015. Filmen varer 55 min, og der vil undervejs være lidt godt til ganen.

Tirsdag d. 18. september

Rejseforedrag: Jorden rundt med to skolebørn
Tag hverdagen med Jorden rundt er et rejseforedrag, der handler om at fylde hverdagen med eventyr og oplevelser. Mille og Kristian har rejst Jorden rundt med deres to skolebørn. Begge forældre arbejdede, og børnene gik i skole online, mens familien rejste med autocamper gennem USA, boede hos indianere dybt inde i Panamas jungle, lavede hjælpearbejde i slumkvarterne i Colombia, boede i papirshuse i Sydkorea og meget, meget mere. Hverdagen er, hvad vi gør den til. Mille og Kristian valgte en løsning og en hverdag, hvor de kunne kombinere karriere med familieliv og deres passion for at opleve verden. I foredraget i dag klokken 18 i Sofias Hus på Godthåbsvej 6A kommer du med på en eventyrlig rejse Jorden rundt med både store op- og nedture fra bjergtagende naturoplevelser og møder med spændende kulturer til voldsomme naturkatastrofer og udfordringerne ved at være sammen som familien 24 timer i døgnet. Billetter koster 200 kroner og kan købes via linket her.

Onsdag d. 19. september

Storm P. fylder år, uddeler pris og lancerer en helt ny lokal øl
Mellem 17 og 18.30 kan du komme til fest og uddeling af den årlige Storm P. Prisen på Storm P.-museet. Prisen er indstiftet af venneforeningen og gives til “en person eller en gruppe af personer, der i det offentlige rum har udtrykt en ekstraordinær form for humor – i slægt med Storm P.s budskab.” Med prisen følger en erindring i Storm P.s ånd, og prismodtageren har samtidig lovet at holde fødselsdagstalen! Desuden lancerer Frederiksbergmuseerne i samarbejde med Frederiksberg Bryghus en Storm P. øl – og det er selvfølgelig den perfekte anledning at gøre det her på den gode herres fødselsdag. Musikken leveres veloplagt af Dania Brass Quintet, der også fører an ved det afsluttende optog til Storm P.s grav på Frederiksberg Kirkegård. Alle er velkomne til arrangementet, der er gratis for alle.

Gratis åbent hus på Frederiksberg Brandstation
Klokken 10 kan du komme med indenfor i remisen på Frederiksberg Brandstation. Her vil der være forskellige demonstrationer og fremvisning af køretøjer og materiel.

Oplev verdens største gospelstjerne: Kirk Franklin spiller i Forum
Klokken 19.30 kan du komme til gospelfest med Kirk Franklin i Forum. Han kommer til Frederiksberg med sit eget band og egne korsangere fra USA. Temaet for koncerten er ”20 years in 1 night”. Det bliver en hitparade af de største hits gennem Kirks karriere. Billetter koster 295 kroner plus gebyr og kan købes via linket her.

Glad aftensmad: Fællesspisning i KU.BE
Fra september er der fællesspisning hver onsdag i KU.BE: Hyggelige aftener med langbords-middag og god stemning. Med fællesspisning skaber KU.BE en ramme for, at borgere i lokalområdet kan mødes i Café Glad hver eneste onsdag ved spisetid. Den første ugentlige Glad Aftensmad bliver i dag klokken 17.30. Aftenens setup er langbordsmiddag, hvor man kommer hinanden ved og er fælles om maden. Menuen er varieret hverdagsmad med fokus på økologi og sundhed. Der vil også altid være en vegetar-udgave. Børn under 2 år er gratis, Børn til og med 8 år 49 kr., Voksne 79 kr. Drikkevarer (øl, vin og vand) og dessert tilkøbes i caféen. Billetter kan købes i frontdesken i KU.BE. Der kan kun betales med mobilepay eller kort

Poetrynight #Efterårspoesi på Alléenberg
Poesi, poesi, poesi. Klokken 17 åbnes dørene og klokken 20 starter en aften i efterårspoesiens tegn på Alléenberg. Du tilmelder dig eventet på Facebook via linket her.

Golden Days-foredrag: Have “Lille Sommerfugl-Ingeborg” et forhold til sin hund?
I 1920’erne var den søde, friske skuespillerinde Ingeborg Bruhn Bertelsen københavnernes store darling. Med yndige viser som ’Lille sommerfugl’ og ’Sov Dukkelise’ sang og smilede hun sig ind i danskernes hjerter og alle elskede hende. Lige indtil folkestemningen brutalt vendte. Rygtet gik, at Ingeborg hjemme i Klampenborgvillaen forlystede sig seksuelt med sin sanktbernhardshund. Hør hele den voldsomme historie om, hvordan folkedomstolen idømte Ingeborg Bruhn Bertelsen livstidsstraf på Alhambra. Ved museumsinspektør Rikke Rottensten. Det sker klokken 19. Billetter koster 75 kroner og kan købes via linket her.

Torsdag d. 20. september

Pianokoncert med Maria Bundgård på Metronomen
Pianisten Maria Bundgård spiller i dag klokken 19.30 en pianokoncert med musik af Liszt, Ravel, Pärt, Brahms og Chopin. Efter koncerten serveres et glas vin, og der bliver mulighed for at hilse på både Maria Bundgård. Billetter koster 120 kr. (50 kr. for studerende). De kan købes på billetto.dk, via MobilePay: 25777609, eller reserveres på henrikss64@gmail.com.

ZOO inviterer til 159 års fødselsdag
Zoologisk Have fylder i dag 159 år og inviterer dig derfor til fejring i Haven. Hele ugen vil der være historiske speaks på programmet, hvor du kan høre om tiden, hvor dyrepasserne gik morgentur med leoparden og hvordan arbejdet med dyrene har ændret sig frem til i dag. Det kan du læse om i artiklen via linket her.

Dagens program:
Kl. 9.00: Morgensang ved Hovedindgangen
Kl. 9.30: Velkomst i ZOO ved løverne og fortælling om ZOOs fødselsdag og historie
Kl. 10.00: Hør om flamingoerne og forskellige flamingoanlæg gennem tiden
Kl. 10.30: Hør om kamelerne og det gamle dyrehus
Kl. 11.00: Historisk rundvisning. Mødested: Zootårnet (maks. 40 personer)
Kl. 12.30: Hør om elefanterne og deres historie i ZOO (foregår indenfor)
Kl. 13.15: Hør om isbjørnene og deres nye anlæg
Kl. 14.00: Historisk rundvisning. Mødested: Zootårnet (maks. 40 personer)

Højtlæsning for voksne på biblioteket
Hver torsdag eftermiddag klokken 17 får du mulighed for at lytte med, når vi læser højt af både nyere og ældre skønlitteratur udvalgt af bibliotekaren. Læn dig tilbage i den gule sofa og lyt til en god historie, et lyrisk moment, et overraskende ræsonement, en genkendelig scene eller noget helt femte. Oplæsningforslag til kommende højtlæsninger modtages gerne. Fri entré uden billet.

Fredag den 21. september

Gratis smagsprøver: Øl-festival i MENY på Nordens Plads
Fra klokken 15 i dag og klokken 11 i morgen afholder MENY på Nordens Plads en stor øl-festival i butikken, hvor en række af butikkens leverandører stiller op med smagsprøver på specialøl. Du kan smage et udvalg af øl fra 69N, Premium Beer, Bryggeriet Skands, One Pint, Theobrands og naturligvis de håndbryggede øl fra vores lokale bryghus, Frederiksberg Bryghus.

Steppeulvene er tilbage: Gratis 60’er-gadefest på Kong Georgs Vej
Mellem 14:30 og 20 afholder Betaniahjemmet på Kong Georgs Vej 3 som afslutning på udstillingen “Ung i 60’erne” en gadefest. Her kan du blandt andre opleve Stig Møller og Peter Ingemann med Steppeulve-sange samt bandet Doghouse Cats, der spiller hot dansemusik.

Lørdag den 22. september

Gratis skriveworkshop: Skriv din egen skæve Frederiksberg-fortælling
Skriv din egen skæve Frederiksberg-fortælling med fokus på de vildskud og skønhedspletter, der giver en tekst tyngde. Workshoppen er for alle skrivende – grønne som garvede. Få konkrete redskaber til at skrive originalt, så du kan udtrykke al den humor, kontrast og sanselighed, som du og din by bugner af. Workshoppen foregår både i KU.BE og på gåture i kvarteret, hvor du henter inspiration. Kom ud af huset og kom bag på dig selv sammen med sangskriver og forfatter Annette Bjergfeldt. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding på bjergfeldt@gmail.com. Det hele foregår mellem 10 og 15.

We are the 90’s: 90’er-fest i Smallegade
Buffalo-sko, refleksbukser, bøllehat og knæklys. I dag klokken 23 kan du sammen med bandet We are the 90’s klokken 23 komme tilbage til 90’erne på The Old irish Pub i Smallegade og danse med til hits fra bl.a. Aqua, Spice Girls, Vengaboys, Ace Of Base, Backstreet Boys og mange flere. Fri entré.

Støt et godt formål: Familiedag med musik og eventyrfortælling for småbørn
Nenkashe Danmark afholder i dag mellem 12 og 17 en hyggelig eftermiddag for hele familien med musik, eventyrfortælling for børn, fiskedam, salg fra “afrikabord” og mulighed for lidt godt til ganen på Metronomen på Godthåbsvej 33. Entré er 20 kroner for voksne, og børn er gratis. Arrangementer er til for at samle penge ind til kenyanske Masaipigers skolegang.

Program:
12:00 – 13:30: Jørgen Valdsgaards band spiller evergreens fra 60-til 90-erne
13:00:  Silole Mpoke Grønlykke fortæller om Nenkashe i Kenya
14:00 – 14:30: Eventyrfortælling med dukker og andre spændende rekvisitter for børn mellem 4 og 5 år af af Mette Hansen
15:00 – 16:00 underholder Jazzduoen Jens Erik Sørensen og Søren Svagin med lækker jazzmusik på Saxofon og klaver.
12:00 – 16:00 Fiskedam for børn, Børne-Banko, lotteri, salg fra “afrika-bod” og lidt godt til ganen.

Nenkashe er en støtteforening, hvis formål er at yde økomisk støtte til skolegang for masaipiger, der er flygtet fra pigeomskæring, vold eller tvangsægteskab i Kenya.

Søndag den 23. september:

Guldalderkoncert i Bakkehuset:
Sopran Helene Hvass Hansen, og pianist, Cathrine Penderup, opfører sange og lieder af den danske komponist/koloratursanger Ida da Fonseca (1802-58). Musiker og skribent Henrik Engelbrecht vil under koncerten fortælle om Ida Fonsecas spændende liv. Koncerten er en del af lanceringen af cd med musikken. Det vil i forbindelse med koncerten være muligt at købe cd’en af musikerne. Husk derfor kontanter eller MobilePay. Det hele sker i Bakkehuset på Rahbeks Allé klokken 16. Billetter koster 100 kroner og kan købes via linket her.

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.