Fotocredit: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com


Denne uge kan du komme til smagninger af både rom og gin. Deltage i en masse gratis arrangementer. Komme til ølfest med syngepiger. Og så kan du komme til at stille spørgsmål til den franske præsident Emmanuel Macron.

Ugen byder på en lang række fede events og arrangementer på Frederiksberg. weFRB guider dig her til nogle af dem.

Mandag d. 27. august

Open Mic på KU.BE med lokale stjerneskud
Fra klokken 19.30 er der Open Mic på KU.BE. Her kan du høre bands og solister, du aldrig har hørt før, spot nye talenter – eller indtag selv scenen og test din koncertform. Til Open Mic åbner værtsbandet (Bechmann Sidenius) aftenen med tre sange, og derefter kommer tre udvalgte bands og solister på. Denne august-onsdag indtages scenen af Camilla Moberg (singer-songwriter-pop), Filuna Band (folk-pop), Endangered Species (jazz) og værtsbandet Bechmann/Sidenius, som alle præsenterer nyt materiale in front of a live audience. Aftenen varer cirka to timer med en kort pause imellem sættene. 30 kr. i døren.

Tirsdag d. 28. august

Stil spørgsmål til den franske præsident og Lars Løkke om Europas fremtid
Hovedbiblioteket livestreamer i dag en debat med den franske præsident Emmanuel Macron og statsminister Lars Løkke Rasmussen. De vil på det kongelige bibliotek debattere Europas fremtid i en Q&A-dialog med danske studerende. Lykke Friis, korrespondent og tidligere prorektor, vil moderere debatten. Biblioteket Frederiksberg sender live fra debatten, hvorfra det også vil være muligt at stille spørgsmål via sms til den franske præsident og Lars Løkke om Europas fremtid. Spørgsmålene udvælges af Lykke Friis og det vil ikke være alle som bliver besvaret. Arrangementet foregår på engelsk.

Gratis rejseforedrag om Japan
Japan er en af de hotteste destinationer på grund af landets unikke kultur og galoperende udvikling, som gør det til et spændende miks af både fortiden og fremtiden. I samarbejde med Eventyrsport vil rejseekspert og direktør i Yaneeda.com Hasse Hunskjær i dag klokken 18.30 tage dig gennem Japans absolutte højdepunkter, guide dig gennem landets uendelige muligheder i de forkskellige regioner og fortælle, hvad du oplever på en aktiv rundrejse i Japan med Yaneeda.com. Det hele foregår i Eventyrsport i Frederiksberg Centret, og du kan tilmelde dig eventet på Eventyrsports hjemmeside via linket her.

Onsdag d. 29. august

Poetry Night #backinthegame på Alléenberg
Sommerferien er forbi, og nu åbner Alléenberg igen dørene til endnu en omgang poesi. Tilmelding foregår som en lille kommentar på begivenheden, du kan finde på Facebook her. Man kan også gøre det på dagen, dog er der den risiko at der er fyldt op. Det hele begynder klokken 20.

Torsdag d. 30. august

Romsmagning hos Rombo
Klokken 18 kan du i dag deltage i en helt speciel romsmagning hos Rombo på Falkoner Allé 46. Her vil Louis Hansen fra importøren Mac Y være til stede og guide dig igennem HSE (Habitation Saint Etienne) fra Martinique, der laver Rhum Agricole af den friske sukkerrørsjuice og iht. de lokale AOC-regler på Martinique. Desuden vil du kunne smage på 8 forskellige HSE-aftapninger. Billetter koster 300 kroner og kan købes via linket her.

Vin og bog-release: Reception for Tobias Kirsteins nye bog på Himmeriget
Tobias Kirsteins bog DER FINDES IKKE LØSNINGER, KUN BESLUTNINGER udkommer, og det bliver fejret på Himmeriget på Åboulevarden 27. Her kan du få fat i bogen og få et lille glas. Du kan læse mere om bogen her.

En aften med gin på Josty
Mellem 19 og 21 kan du hos Josty på Pile Allé møde Iben Diamant, der er en af Danmarks bedste formidlere af gin. Hun vil fortælle om gin og lade dig smage på 8 spændende gins. De kommer blandt andet fra det stille Nyborg, Andesbjergene og et destilleri i Cognac. Billetter koster 350 kroner og kan købes via linket her.

Højtlæsning for voksne på biblioteket
Hver torsdag eftermiddag klokken 17 får du mulighed for at lytte med, når vi læser højt af både nyere og ældre skønlitteratur udvalgt af bibliotekaren. Læn dig tilbage i den gule sofa og lyt til en god historie, et lyrisk moment, et overraskende ræsonement, en genkendelig scene eller noget helt femte. Oplæsningforslag til kommende højtlæsninger modtages gerne. Fri entré uden billet.

Fredag den 31. august

CC Rider: Jesper Lohmann rocker Elvis på Bartof Station
Elvis has left the building. Han er ikke længere hos os, men hans musik lever i bedste velgående og fremstår med en power, elegance og sjælfuldhed, som er uovertruffen. ”Lohmann Rocker Elvis” slår i dag klokken 21 dørene op til en underholdende og vedkommende koncert med det bedste fra Elvis’ repertoire. Jesper Lohmann fortæller historien om et ekstraordinært menneskes fantastiske liv fra gigantisk storhed til et lige så stort fald. Han bakkes op af et toptunet CC RIDER BIG BAND – et 18 mand stort orkester under ledelse af den erfarne og kyndige kapelmester Peder Kragerup. Mere information og billetter til 100 kroner stykket finder du via linket her.

Gratis rom- og tequilasmagning ved Meny på Borups Allé
Mellem 13:00-18:00 kan du smage en masse forskellig lækker rom og tequila ved Meny på Borups Allé.

Ølfest, sang og syngepiger i Alhambrahven
Stemningen fra de festlige dage i Lorrys have vender tilbage i Allégade, når der i dag kl. 17 er Ølfest, Sang og Bægerklang i Alhambrahaven. Her vil du kunne opleve to livfulde og charmerende syngepiger i ”Den lille forskel”, der i løbet af festen vil underholde med pikante og klassiske viser fra revyen og den populære scenekunst. Frederiksberg Bryghus har rullet fadølsankrene ind med blandt andre Alhambras egen, stærkt roste øl, og pølsemanden fra Runddelen ruller vognen op i Allégade 5, så der ikke kun er åndelig, men også lidt fast føde. Det er gratis at deltage i arrangementet, og der er ingen krav om tilmelding. Underholdningen er gratis, mad og drikkevarer køber man efterhånden som tørst og sult trænger sig på.

Lørdag den 1. september

Eventyrfortælling og underjordisk eftersøgning i Cisternerne
Klokken 10 fejrer Cisternerne udgivelsen af eventyret TORDENBLOD OG SØSTRENE SOL – et eventyr om Cisternerne. Børnebogsforfatter Tina Sakura Bestle læser fortællingen højt under Søndermarkens gamle trækroner og inviterer efterfølgende på underjordisk eftersøgning blandt Cisternernes stensøjler og drypsten, hvor en skjult sangstemme leder vejen gennem mørket. Det bliver en formiddag fyldt af eftertænksomhed og fantasi, når vi dykker ned i Cisternernes stemningsfulde omgivelser. Og hvem ved. Måske nogen finder vejen til det fjerde kammer. Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Der vil være saftevand til børnene og kaffe til de voksne. På denne dag kan eventyret TORDENBLOD OG SØSTRENE SOL købes til en særpris på 100 kr.

Gratis smagsprøver: Øllets Dag i M. G. Petersens Gamle Familiehave
M.G Petersens Familiehave har ligget som en oase på Pile Allé siden 1858 , og ølhaven stiller igen sin ølhave til disposition for Danske Ølentusiaster og Øllets Dag. Denne højtidsdag fejrer vi Danmarks kulturdrik – øllet.  I år kommer 9 bryggerier, og du kan smage over 50 forskellige øl, helt gratis! Det er en stor variation af deltagende bryggerier , fra helt nye og lokale bryggerier til de lidt større bryggerier. Det hele starter kl 17.30.

Kom gratis på besøg i Kommandocentralen under Frederiksberg Rådhus
Klokken 12 er der åbent i Kommandocentralen under Frederiksberg Rådhus. Kommandocentralen blev taget i brug i midten af 1950’erne, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Den husede ledelsen af det civile beredskab på Frederiksberg. Et beredskab, der med kort varsel skulle træde til i tilfælde af f.eks. et militært angreb på hovedstaden. I de mere sikre rammer under rådhuset kunne de udvalgte mænd og kvinder koordinere rednings- og hjælpeindsatsen over jorden, så den nødvendige assistance fra politi, brandvæsen og ambulancer blev sendt ud til de steder på Frederiksberg, hvor der var brug for den. Interesserede skal møde op i rådhusets forhal klokken 12.00, hvor en medarbejder fra Beredskabsforbundet vil tage imod. Rundvisningen i Kommandocentralen varer ca. en time. Der er fri entré.

Guitarrytmer og høstfest i Vores Marked
Guitarrytmerne swinger i dag fra klokken 15 i Vores Marked på Godthåbsvej. Vores Marked benytter samtidig lejligheden til at få ryddet ud i vinlageret, så kom til høstmarked, og køb vin til gode priser. Der er gratis adgang. Vil du reservere bord til spisning, så send en sms til 4222 5782.

Søndag den 2. september:

Claus Høxbroe læser eksklusivt op af sin nye digtsamling på et hotelværelse
Claus Høxbroe udkommer med digtsamlingen ‘Morgenen arbejder på en ny sol’ hvor læseren tages med på roadtrip gennem Florida. På rundrejse på Cuba, samt afstikkere til Sverige, Riga og Budapest. Krydret godt op med en masse hotelbesøg i København. I forbindelse med udgivelsen af bogen har Høxbroe blandt andet håndplukket to hotelværelser der begge er at finde i lyrisk form i digtsamlingen. Her vil han læse op, samt fortælle sande røverhistorier fra tilblivelsen af samlingen. Det foregår i værelse 208 på Avenue Hotel på Åboulevarden klokken 16. Billet er inklusiv en øl, vand eller vin, samt et eksemplar af ‘Morgenen arbejder på en ny sol’. Man mødes i lobbyen, og billetter koster 155 kroner.

Gratis øl og sodavand: Vinyltrolden fejrer fødselsdag
I dag mellem 10 og 17 fejrer Vinyltrolden på Rolighedsvej sine første to år med gode tilbud, gratis øl og sodavand. Og selvfølgelig god stemning og god musik

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.