Foto: Betty Nansen PR


Denne uge byder blandt andet på to politiske pop-up satire-forestillinger med Ditte Gråbøl og Jesper Hyldegaard. Til FRB Talks kan du blive klogere på både døde elefanter og krokodillers mundhygiejne. Og så er der en vild teaterkoncert i vente med Bisse.

Ugen byder på en lang række fede lokale events og arrangementer. weFRB guider dig her til nogle af dem. Din personlige guide til din uge på Frederiksberg.

Tirsdag d. 25. september

Politisk pop-up satire med Ditte Gråbøl: AmeriDansk spiller på Betty Nansen 
Dramafronten er tilbage med den politiske pop-up satire om danskhed og verden efter Trump. Denne gang kan du opleve satire-svirpet i prøvesalen på Betty Nansen Teatret, og du kan glæde dig til at opleve skuespillerne Ditte Gråbøl og Jesper Hyldegaard, der denne gang opfører teksten. I AmeriDansk møder vi en amerikaner, der efter chokket over valget af Trump søger dansk statsborgerskab. Som mentor får hun tildelt en vaskeægte dansker med lavt selvværd og vinterdepression, der ikke forstår hendes hede ønske om at blive dansk. Sammen skal de forsøge at få hende helskindet gennem skærsilden af Støjberg-stramninger og skrevne og så vel som uskrevne regler i det danske samfund… Giv agt!: Dinglish or/eller Danglish vil forekomme. AmeriDansk spiller i dag klokken 17 og på torsdag samme tid. Billetter koster 90 kroner og kan findes via linket her.

Machu Picchu og inkaer: Gratis rejseforedrag om Peru
Klokken 19 kan du i Eventyrsport i Frederiksberg Centret komme til et gratis rejseforedrag om Peru og rejsen til Machu Picchu. Peru er blevet et af de mest populære destinationer de sidste par år – blandt andet på grund af den helt umådeligt flotte natur og den unikke kultur med tydelige levn fra Inka-tiden med Machu Picchu som mest velbevarede spor. Hør alt om turen, og hvad du kommer til at opleve på dette legendariske trek, der tager dig til verdens højest beliggende by, og lad dig inspirere til din næste rejse. Tilmelding skal foretages inden eventet, og det kan du gøre via linket her.

Onsdag d. 26. september

Glad aftensmad: Fællesspisning i KU.BE
Fra september er der fællesspisning hver onsdag i KU.BE: Hyggelige aftener med langbords-middag og god stemning. Med fællesspisning skaber KU.BE en ramme for, at borgere i lokalområdet kan mødes i Café Glad hver eneste onsdag ved spisetid. Den første ugentlige Glad Aftensmad bliver i dag klokken 17.30. Aftenens setup er langbordsmiddag, hvor man kommer hinanden ved og er fælles om maden. Menuen er varieret hverdagsmad med fokus på økologi og sundhed. Der vil også altid være en vegetar-udgave. Børn under 2 år er gratis, Børn til og med 8 år 49 kr., Voksne 79 kr. Drikkevarer (øl, vin og vand) og dessert tilkøbes i caféen. Billetter kan købes i frontdesken i KU.BE. Der kan kun betales med mobilepay eller kort.

Oprydningsonsdag, tilbud og cykelhygge i Veloropa
Cykelparadiset Veloropa kører i dag sæsonens sidste onsdagstræning og benytter lejligheden til at sælge ud af rester af produkter fra 2018. De bliver i dag solgt med mellem 40 og 70 % rabat. Du kan finde trøjer, bibs, sokker, veste, jakker, regnjakker, kasketter, drikkedunke fra bl.a. Castelli, POC, VOID, 12.16, Fingers Crossed, Veloropa, MAAP samt mange af 2018-cykelbøgerne. I løbet af aftenen kan der selvfølgelig købes kaffe, øl og vand i caféen og vi hygger nok også med en cykelfilm eller to. Det hele begynder fra 18.30.

Torsdag d. 27. september

En mand og en mikrofon: Foredrag med Thomas Wivel på Alhambra
Komikeren Thomas Wivel var blandt frontløberne, da standup comedy blev introduceret i Danmark i starten af 1990’erne. Stedet var restaurant DIN’s i det indre København, hvor en flok unge mænd hver uge stillede sig op på den mikroskopiske scene, kun sammen med en mikrofon, og fyrede personligt vinklede jokes af til et nyt, ungt og storgrinende publikum. Det og en hel del andet fortæller Thomas Wivel om, når han besøger Alhambra i dag kl. 19.00. Entré er 75 kroner.

FRB Talks: Fra døde elefanter til krokodillens mundhygiejne
Mellem 16 og 18 kan du komme en tur ind i dyrenes verden. Hvordan finder man egentlig ud af, hvad et dyr er dødt af? Hvordan laver man en vaccine, og hvordan finder man ud af, om den virker? Til foredraget beretter Professor Anders Miki Bojesen fra Københavns Universitet og Zoodyrlæge Mads Bertelsen om deres unikke forskningssamarbejde, der forbinder KU og Zoologisk Have. Læs mere om foredraget herDu tilmelder dig via linket her. Og der er tilmeldingsfrist tirsdag den 25. september klokken 23.

Temavinsmagning om Loire-dalen på CORK Vinbar
Klokken 18 kan du hos CORK Vinbar rejse en tur til Loire-dalen i Frankrig – et område med stor alsidighed på både druesorter og stilarter. Til denne smagning kan du stifte bekendskab med en håndfuld af dem. Arrangementet tager ca. 1 time, men der er selvfølgelig mulighed for at blive hængende efterfølgende til mere vin og måske en bid mad. Det koster 250 kroner at deltage, og du tilmelder dig på info@corkvinbar.dk

Højtlæsning for voksne på biblioteket
Hver torsdag eftermiddag klokken 17 får du mulighed for at lytte med, når vi læser højt af både nyere og ældre skønlitteratur udvalgt af bibliotekaren. Læn dig tilbage i den gule sofa og lyt til en god historie, et lyrisk moment, et overraskende ræsonement, en genkendelig scene eller noget helt femte. Oplæsningforslag til kommende højtlæsninger modtages gerne. Fri entré uden billet

Hele weekenden

Vores levende hobby: Danmarks største event for dyreelskere
Uanset om du er til gnavere, kanariefugle eller hunde, så vil Forum hele weekenden være fyldt med alt til dyreelskere. Udover messestande, vil der over weekenden være 20 forskellige foredrag. Du kan både købe billet i døren og via linket her.

Fredag den 28. september

Gratis øl og vin: Mød Brian Holm til cykellagersalg hos Capitani
I dag mellem 10 og 15 kan du hos Captiani på Vesterbrogade møde Quicksteps sportsdirektør og La Flamme Rouge Founder, Brian Holm. Få en cykelsnak og være med til at rydde lageret med utroligt gode tilbud. Derudover er der vin, øl, vand og kaffe på huset.

Britisk popfest på The Old Irish Pub i Smallegade
Best of Britain er et nyt live-band, der giver dig en musikalsk indsprøjtning med bands som Depeche Mode, Blur, Suede, Queen, Coldplay, Oasis og mange flere. Og i dag klokken 23 kan du ganske gratis opleve bandet på The Old Irish Pub i Smallegade.

Lørdag den 29. september

Musik, scene og kunst: Bisse bliver spejlvendt i teaterkoncert
Bisse Iscenesat er første udgave af et helt nyt koncertformat, hvor Roskilde Festival håndplukker kunstnerne, Betty Nansen lægger scenografi til og teatrets kunstneriske leder, Elisa Kragerup, instruerer. Første modige musiker er fænomenet Bisse. Og i dag klokken 21 rykker han for en enkelt aften ind i teaterforestillingen ORLANDOs kalejdoskopiske spejlunivers og lægger sit kunstneriske udtryk i hænderne på en fremmed. Grænserne mellem køn er opløst i ORLANDO – Virginia Woolfs kønsklassiker fra 1928 -hvor hovedpersonen Orlando rejser gennem tiden som både mand og kvinde. Med sin udforskning af køn er Bisse oplagt til at spejle historien som en nutidig Orlando. Bisse har på kort tid slået fast, at han er en ener på den danske musikscene. Hans både fængende, støjende og følsomme popkompositioner går konstant nye veje og vinder nye fans. Til Bisse Iscenesat byder Bisse på intime klaverversioner af numre fra det kommende album. Du finder billetter via linket her.

Fernisering: Tankevækkende fotoudstilling med filmfotograf Jørgen Johansson
Mellem 14 og 17 er der hos Galleri ØckenLund på Kronprinsesse Sofies Vej 6 fernisering på filmfotograf, Jørgen Johanssons, nye udstilling “Wood Veins”. Gennem fotografiets muligheder udfordrer og undersøger han den menneskelige perception og måden hvorpå, vi ser og forstår verden omkring os. Jørgen Johansson er internationalt anerkendt filmfotograf, uddannet fra Den Danske Filmskole i 1993. Han har flere gange modtaget Bodilprisen og Robertprisen for sit filmarbejde og er især kendt for sit arbejde på Flammen og Citronen, Frygtelig Lykkelig, Broen, Forbrydelsen blandt andre.

Gratis snacks, frugt og vin: Vino da Tavola fejrer 10 års fødselsdag
10 års jubilæum med smykker i eget navn. Det fejrer Vino da Tavola på Vesterbrogade i dag mellem 12 og 18. Her vil der være gode tilbud, lidt godt til ganen med blandt andet lækre økologiske naturvine fra Vino da Tavola, snacks, pærer af egen avl samt lidt sødt til ungerne.

Børne-vand-disco i Water og Wellness ved Flintholm
Klokken 18 afholder Water & Wellness Flintholm igen børne-vand-disco –  kun for børn. Voksne må blive hjemme eller sidde i caféen og vente. Der er adgang til svømmehallen mellem kl. 18.00 og kl. 18.30, hvorefter indgangen lukkes. Svømmehallen åbner op igen kl. 20.30, hvorfra børnene kan hentes. Aldersgrænse: 8 – 14 år! Husk sygesikringskort. Caféen i badelandet vil være åbent, hvor du både kan købe sodavand, is eller toast. Der kan købes på armbåndet – max- kr. 100 – og der afregnes i receptionen, når man går. Det koster kr. 90,- pr. billet.

Søndag den 23. september:

Salsa-søndag i Kedelhallen
Kedelhallen byder igen op til masser af dans med salsasøndag fra klokken 19 til 23 med forskellige salsatimer. Det er både for begyndere og garvede. Indgang koster 50 kroner.


				

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.