Fotocredit: Rumle Skafte

 

 

Denne uge kan du komme til flere foredrag, koncerter og fælles oplevelser på Frederiksberg. Vi glæder os allerede.

Ugen byder på en lang række fede lokale events og arrangementer. weFRB guider dig her til nogle af dem. Din personlige guide til din uge på Frederiksberg.

Mandag den 22. oktober:

Foredrag med Mette Holm: Hvordan skaber man kunst i Kina?
Hvordan skaber man kunst i et samfund, der rutinemæssigt sætter drabelige grænser for menneskets mulighed for at udtrykke sig? Denne aften stiller journalist og forfatter Mette Holm skarpt på kunstens vilkår i Kina og på, hvorfor kinesiske kunstnere i dag er i så høj kurs i Vesten. Hvordan hænger den kinesiske samtidskunst sammen med konfucianismens principper for kultivering og perfektion af selvet, af kunsten, skriften, teen, maden og også af naturen? Hvilken rolle har kunsten spillet som propagandaredskab for Mao, og hvilke kreative modsvar på undertrykkelsen har kunstnerne leveret? Det hele sker klokken 19.30 på biblioteket. Køb via linket her. 

Tirsdag d. 23. oktober

Arktis, klima og politik med Per Stig Møller og Connie Hedegaard
Foreningen Norden holder i dag mellem 16 og 20 et gratis foredragsarrangement på Frederiksberg Gymnasium med Per Stig Møller & Connie Hedegaard. Foreningen NORDEN Ungdom, deltager også med indlæg. Let traktement for 50 kr. Tilmelding på norden.frb@gmail.com.

Onsdag d. 24. oktober

Glad aftensmad: Fællesspisning i KU.BE
Fra september er der fællesspisning hver onsdag i KU.BE: Hyggelige aftener med langbords-middag og god stemning. Med fællesspisning skaber KU.BE en ramme for, at borgere i lokalområdet kan mødes i Café Glad hver eneste onsdag ved spisetid. Den første ugentlige Glad Aftensmad bliver i dag klokken 17.30. Aftenens setup er langbordsmiddag, hvor man kommer hinanden ved og er fælles om maden. Menuen er varieret hverdagsmad med fokus på økologi og sundhed. Der vil også altid være en vegetar-udgave. Børn under 2 år er gratis, Børn til og med 8 år 49 kr., Voksne 79 kr. Drikkevarer (øl, vin og vand) og dessert tilkøbes i caféen. Billetter kan købes i frontdesken i KU.BE. Der kan kun betales med mobilepay eller kort.

Intimkoncert med Mads Westfall på Avenue Hotel
Det er en super-aktuel artist, som i dag klokken 20 kan opleves. Mads Westfall udgav i august 2018 sit 5. album “Den tid der er gået”, som er blandt de allermest spillede på DR P5, og har fået flotte anmeldelser. Det at optræde i intime og private former er ikke nyt for Mads Westfall, som siden starten af 90´ erne har spillet masser af koncerter i private hjem. Han glæder sig til at flytte nærværet, humoren og de stærke tekster ind i low-fi´ s univers på Avenue Hotel. Dørene åbner klokken 19.30 – og du finder billet til 260 kroner via linket her.

Gratis smagsprøver: Bonde til by holder madsmaging på Karmaman
Madsamling Frederiksberg er lukket og genopstået som Bonde til by med endnu flere lokale madproducenter, der bringer lokalt producerede råvarer til Frederiksberg. Og i dag fra 15.30 kommer flere producenter med en række lækre smagsprøver på deres produkter.

Torsdag d. 25. oktober

Er der nogen? Reumert-nomineret teaterkoncert på Edison
Den store anmelder- og publikumssucces ER DER NOGEN? spillede sidste år for fulde huse. Nu er der igen i dag klokken 21, i morgen klokken 21, lørdag klokken 21 samt søndag klokken 15 chance for at opleve den humoristiske og følsomme perle, der gennem autentiske kontaktannoncer tegner karakterer, skæbner og følelser i et portræt af den universelle, evige søgen efter kærlighed, samhørighed og fællesskab. En åben henvendelse, skrevet i dybeste alvor i et ønske om at få kontakt til andre mennesker. At blive set, at blive valgt, at være noget særligt for nogen. Bare en eller anden. Det sker på Edison. Billetter koster fra 135 kroner og kan købes via linket her.

Blues Festival: Wayne Baker Brooks spiller på Bartof Station
Wayne Baker Brooks spiller i dag klokken på Bartof Station. Han er den yngste søn af den legendariske Chicago guitarist Lonnie Brooks, som døde i april, og bror til Ronnie Baker Brooks, der var spillede i Amager Bio for nogle år siden. Han blev ”Born and Raised in Chicago, Illinois” og vurderes som en af nutidens top-guitarister, hvis stil er en kombination af kraftfuld vokal og ”liquid fire” guitar spil, som både hædrer has store blues arv, men også udvider genrens grænser. Du finder billet til 250 kroner via linket her.

Gratis rejseforedrag: Trekking og kultur i Nepal
Klokken 19 kan du ganske gratis høre om Nepal i Eventyrsport i Frederiksberg Centret, når de i samarbejde med Kipling Rejser dykker ned i det smukke land. Bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur- og kulturkontraster! For Kipling Rejser er og bliver Nepal et hjertebarn og en del af deres DNA, og de har rejst meget aktivt i landet i godt 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest. Vil du høre mere om, hvorfor det er nemt at forelske sig i landet – og hvad der gør Nepal til et trekking-paradis og et møde med et fantastisk rigt kulturliv – så kan du helt gratis tilmelde dig via linket her.

Kvinderne i Korsbæk: Live podcast på Biblioteket
Matador er kendt for mange ting. Blandt andet for fabelagtigt skuespil, fantastiske replikker og for en helt uforglemmelig stemning. Men det allermest uforglemmelige i Matador er faktisk Korsbæks kvindelige karakterer. Hvem er den stærkeste karakter? Hvem er den mest inspirerende? Hvem gennemgår den største udvikling? Svaret på disse spørgsmål vil næsten altid være én af de kvindelige karakterer. Og det er måske ikke så mærkeligt. Produktionen af Matador startede i 1978 – lige i hælene på 70’ernes kvindebevægelse. Forfatteren, Lise Nørgaard, har selv måtte kæmpe for at klare sig som kvinde i en mandeverden. En kamp, der også er fokus for hendes erindringsbøger ”Kun en pige” og ”De sendte en dame”. I Matador oplever vi, hvordan Korsbæks kvinder konstant må kæmpe for deres frihed og for deres selvstændighed. Men hvordan man kæmper og hvordan man definerer ”frihed” afhænger af, hvilken kvindetype man er. Matador rummer både portrætter af den følsomme kvinde, den opofrende, den politiske, den livsglade, den hårdtarbejdende og den rebelske. Efterhånden som serien udfolder sig, oplever vi, hvordan disse forskellige kvindetyper alle har hver deres styrke – og hver deres private (kvinde)kamp at kæmpe. I dag klokken 17 bliver podcasten “Kvinderne i Korsbæk” med Mathilde Anhøj optaget på Frederiksberg Bibliotek. Og du kan ganske gratis være med.

Fredag den 26. oktober

Gratis release- og intimkoncert med Rasmus Matthiesen hos Sound Station
Rasmus Matthiesen udgiver i dag pladen ‘Nye Idealer’ og lægger vejen forbi Sound Station til en akustisk instore-koncert. Det sker klokken 17. Efterfølgende vil det være muligt at købe pladen på vinyl og drikke en øl. Der er med “Nye Idealer” tale om det andet album fra den danske sangskriver, der tidligere har kunne høres på P4 og P6, og som i foråret spillede support for Peter Sommer. “Det er min tvivl, min kærlighed, mine opture og nedture, mine valg, frustrationer og nederlag, drømme, forhåbninger og idealer, som bliver beskrevet og besunget. Samtidigt er albummets tekster et opgør med tidens idealer. Jeg har selv taget en masse omveje i livet, som jeg ikke vil være foruden. Titlen binder altså mine personlige beretninger og idealer sammen med mit blik ud på verden”

Beats and Bubbles: Fredagsbar på Avenue Hotel
Avenue Hotel på Åboulevarden inviterer igen fra klokken 18 til fredagsbar med masser af bobler og sprøde DJ-toner. Der er gratis entré.

Gratis østrigsk vinsmagning
Fra klokken 14 i dag kan du ganske gratis smage vinene fra en af Østrigs bedste producenter, Nittnaus, når Andreas Nittnaus besøger MENY på Nordens Plads og skænker ud af en række af sine vine.

Lørdag den 27. oktober

Gratis drengerøvsfest: Robbie Williams Jam på The Old Irish Pub
Klokken 23 bliver The Old Irish Pub i Smallegade indhyllet i glade toner, når Robbie Williams Jam går på scenen. De spiller alle de store hits fra de fire Robbie Williams-plader.  Fra Angels over Millinium og Rock DJ til Feel og Come Undone.

Søndag den 28. oktober:

Salsa-søndag i Kedelhallen
Kedelhallen byder igen op til masser af dans med salsasøndag fra klokken 19 til 23 med forskellige salsatimer. Det er både for begyndere og garvede. Indgang koster 50 kroner.

Skrald, sjov og god motion: Skraldejagt i Søndermarken
Engang gik Mikkel og Rasmus en tur i Søndermarken og begyndte lidt tilfældigt at samle skrald op. Efter en lille times tid endte det med, at de havde lidt over halvanden flyttekasse fyldt med papir, dåser, flasker, cigarretskoder og plastik. Tag med dem ud og gentag deres succesfulde skraldejagt i dag klokken 12. Rasmus og Mikkel sørger for udstyr (plastikhandsker, skraldebeholdere, osv.) – du skal bare bringe dit gode eller dårlige humør og være klar på en masse spændende samtaler i jagten på skrald. Kom alene eller som en gruppe, begge dele er fint.

 

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.