Foto: Pexels

 

 

Denne uge spiser Frederiksberg sammen. Så kan du komme til flere foredrag, en vild koncert og fælles oplevelser på Frederiksberg. Vi glæder os allerede.

Ugen byder på en lang række fede lokale events og arrangementer. weFRB guider dig her til nogle af dem. Din personlige guide til din uge på Frederiksberg.

Mandag den 5. november:

Foredrag: Hvordan brødføder vi verden bæredygtigt i det 21. århundrede?
Der tales mere og mere om sammenhængen mellem, hvad vi spiser og klodens tilstand. Hvad er op og ned? Klokken 19 kan du i KU.BE høre om, hvorvidt verdens befolkning i fremtiden kan brødfødes på bæredygtig vis under forskellige scenarier – vegetarisk, vegansk, lavt kødforbrug, højt kødforbrug, økologi, ikke-økologi. Få hårdtslående facts og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad du selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker. Rune-Christoffer Bech-Dragsdal er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer, skriver ph.d. i landbrugsudvikling og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, som blev grundlagt i 1896. Foredraget er gratis, men tilmelding skal ske på nemtilmeld.dk senest mandag den 5. november kl. 12

Tirsdag d. 6. november

Gratis aftensmad: Frederiksberg spiser sammen
Kirkernes Integrations Tjeneste og Foreningen for aktivt samvær inviterer Frederiksberg på en god gratis middag i dag klokken 18 på Café Cadeau. Der er plads til 40 mennesker, og du er mere end velkommen til at tage en ven under armen. Det er helt gratis at deltage, men du skal tilmelde dig via dette link.

Kritik og humor: Skarp skarpere med Jacob Morild
Skuespiller, tekstforfatter og teaterdirektør Jacob Morild er en af landets skarpeste politiske satirikere. Uanset om det er Christiansborg, juletraditionerne eller familielivet, der er genstand for hans hvasse pen og tunge. Gennem et par velvalgte teksteksempler kan du i dag klokken 19 på Alhambra blive klogere på, hvordan man balancerer kritik og humor, så det rammer og udfordrer – og måske også gør lidt ondt, både på magten og på os i salen. Jacob Morilds samtalemakker er museumsinspektør Rikke Rottensten, og arrangementet er støttet af Danske Populærautorer. Pris er alm. museumsentré kr. 50/40. Der kan købes øl og kildevand på museet.

Foredrag: Connie Hedegaard om klimaudfordringerne
Hvad har du tænkt dig at gøre ved klimaet? Sådan lød spørgsmålet til Connie Hedegaard på hendes femte dag som minister. Den tidligere journalist, minister og EU-kommissær har siden prøvet at gøre noget ved det. Men hvordan får vi klimaudfordringerne, de stadig flere mennesker på jorden og den vækst, der er brug for, til at gå hånd i hånd? Hvad skal hvem gøre? Politikerne, erhvervslivet og os alle sammen som ansvarlige borgere? Klokken 19 kan du i KU.BE høre en personlig beretning om en af tidens største udfordringer. Foredraget er arrangeret i samarbejde med FOF København, og du tilmelder dig derfor via deres hjemmeside ved at klikke på dette link. Billetter koster 150 kroner.

Onsdag d. 7. november

Fremtidens middagsbord: Grøn langbordsmiddag
Tag dine børn, din kæreste, naboen eller en god ven med, når KU.BE inviterer til grøn langbordsmiddag med fokus på fremtidens mad. Rasmus Leck Fischer og hans kokke fra Gastronomisk Innovation har sammensat en lækker, økologisk og vegetarisk menu – med et tvist af græshoppe for dem, der har lyst. Det hele begynder klokken 17.30 i KU.BE.

  • Brød med tre slags smør
  • Gazpacho af rester fra køkkenet
  • Hele bagte knoldselleri med havgusmayo, sprødt brød, græshopper og karse
  • Perlespeltrissotto med svampe
  • Cherrytomater med spicy sauce i kanyler
  • Sensommer sylt
  • Mormorsalat med blommeeddike
  • Squashkage med friskost og valnødder til dessert

Pris: 149,- kroner pr. voksen og 49,- kroner pr. barn (til og med 8 år), børn under 2 år gratis. Der vil være postevand til maden. Andre drikkevarer kan købes i cafeen. Billetter købes i frontdesk i KU.BE eller på telefon 2898 0924.

Gratis vin og foredrag med Anne Grethe Bjarup Riis
Skuespiller og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis går i dag klokken 19 på prædikestolen på i Sankt Thomas Kirke. Hun har noget på hjerte. Noget som er vigtigt. Gratis adgang, gode ord og et glas vin.

Torsdag d. 8. november

Mellem orkaner og klimaforandringer: Foredrag med Jesper Theilgaard
Klokken 19.30 kan du i KU.BE høre meteorolog Jesper Theilgaard fortælle om klimaet og de konsekvenser, klimaændringer medfører. Klimaændringerne er ifølge FNs klimapanel på vej. Disse ændringer kan ikke blot iagttages på indlandsisen, men også i den politiske debat. Jesper har fulgt udviklingen nøje, og giver os et indblik i, hvad der egentlig kan ske, når temepraturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi såi 1999? Hvad sker der udenfor Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad ved vi om klimaøndringer over de sidste tusinder af år. Foredraget er gratis, men tilmelding skal ske på nemtilmeld senest torsdag den 8. november kl. 12.

Gratis aftensmad: Frederiksberg spiser sammen
Kirkernes Integrations Tjeneste og Foreningen for aktivt samvær inviterer Frederiksberg på en god gratis middag i dag klokken 18 på Café Cadeau. Der er plads til 40 mennesker, og du er mere end velkommen til at tage en ven under armen. Det er helt gratis at deltage, men du skal tilmelde dig via dette link.

Vild rockkoncert: 5 seconds of summer spiller i Forum
Hyldet som det største nye rock-act i verden af Rolling Stone, er 5 Seconds Of Summer det eneste band (udover vokal-bands) i historien hvis to første fuld-længde albums er gået direkte ind som nr. 1 på Billboard 200. Og i dag får du altså muligheden for at opleve rock-bandet i Forum. Det sker klokken 20. Billetter koster 390 kroner og kan købes via linket her.

Fredag den 9. november

Julelysene bliver tændt i ZOO
Klokken 10 bliver julelysene tændt i ZOO af julemanden. Og mon ikke han låner et par af ZOOs rensdyr? Hvis du ikke når at møde rensdyrene denne dag, kan du komme helt tæt på dem og Julemandens kane samt finde ud af, hvorfor det kun er hunnen, der har sit gevir ved juletid. ZOO har som noget nyt indhyllet både gamle og nye bygninger i det smukkeste og mest stemningsfyldte lys, som du kan opleve hele julen.

Beats and Bubbles: Fredagsbar på Avenue Hotel
Avenue Hotel på Åboulevarden inviterer igen fra klokken 18 til fredagsbar med masser af bobler og sprøde DJ-toner. Der er gratis entré.

Akustisk intimkoncert og gratis vin: Nordsind holder EP-release hos Sound Station
Fra klokken 19 kan du komme til EP-release for Nordsinds nye plade, der der fyldt med lækker instrumental post rock. Det sker hos Sound Station, der disker op med et lille glas vin, måske en øl eller en kold vand. Her kan du møde bandet, der også vil spille et lille akustisk live sæt fra kl.20.

Lørdag den 10. november

Honningdryppende blød vokal: Father John Misty spiller i Forum
Amerikanske Father John Misty har tidligere prydet danske festival-plakater og spillet koncerter for udsolgte sale i blandt andet VEGA og Falconer Salen. Og i dag kommer han tilbage til Danmark for at tryllebinde med sin honningdryppende vokal og dragende musikalske indlevelsesevne. Koncerten begynder klokken 20. Billetter koster 440 kroner og kan købes via linket her.

Gratis smagsprøver og masser af kreativitet: Stort grønt arrangement i KU.BE
Fra klokken 11 er der i KU.BE masser af indspiration til et grønnere liv. Her kan du bytte dit gamle tøj til nyt på årets store tøjbyttemarked. Du kan lære at indrette din bolig til genbrug. Ja, du kan sågar blive inspireret til at genbruge julen. Der vil være udstillinger og masser af smagsprøver på veganske lækkerier og honning. Din cykel kan blive vinterklargjort. Og så kan du også blive inspireret til naturlig og grøn skønhedspleje. Og så er der et væld af kreative udfoldelsesmuligheder for børn. Du kan se, alt hvad der foregår i KU.BE til arrangementet via dette link.

Søndag den 11. november:

Salsa-søndag i Kedelhallen
Kedelhallen byder igen op til masser af dans med salsasøndag fra klokken 19 til 23 med forskellige salsatimer. Det er både for begyndere og garvede. Indgang koster 50 kroner.

Søndagsloppemarked i KU.BE
Loppemarkedet er tilbage i KU.BE og afholdes i de smukke Zen-sale: Zen1 og Zen2. Åbningstider 10.00 – 15.00. Trænger du til en forfriskning undervejs, serverer KU.BE’s glade café både kolde og varme drikkevarer og lækker mad. Booking af stand: Send dit navn, telefonnummer samt hvad du sælger til kube.loppemarked@gmail.com.

 

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.