Foto: Pressebillede

 

Denne uge kan du blandt andet løbe en velgørende tur til fordel for Julemærkehjemmene med Lars Jørgensen. Du kan også opleve Ghita Nørby. Og så er der både fællesspisning og flere gratis events.

Ugen byder på en lang række fede lokale events og arrangementer. weFRB guider dig her til nogle af dem. Din personlige guide til din uge på Frederiksberg.

Tirsdag d. 9. oktober

Musikquiz på Bartof Station
Michael Denner er i dag klokken 19 vært for musikquiz på Bartof Station. Du kan samle dit eget mesterhold med op til 5 personer, og det koster 60 kr. pr. snude. Der er flotte præmier til de tre bedste hold. Spurtpræmier efter hver runde (Tre runder i alt). Quizzen varer 3 1/2 time. Er du alenedeltager, caster vi et hold til dig, så mød bare op. VIGTIGT! Ring & tilmeld dit eget hold i god tid på 33 15 93 19 (M. Denner). Du kan også tilmelde dig på michaeldenner@webspeed.dk.

Vietnam fra nord til syd: Gratis rejseforedrag
Vietnam er et alsidigt eventyr med muligheder for både trekking, kulinariske oplevelser, snorkling og meget meget mere. Grundlægger af Yaneeda Hasse Hunskjær har rejst i Vietnam fra nord til syd denne sommer, og han deler i dag klokken 19 sine bedste tips med dig ved et ganske gratis rejseforedrag. Det foregår hos Eventyrsport i Frederiksberg Centret.

Onsdag d. 10. oktober

Glad aftensmad: Fællesspisning i KU.BE
Fra september er der fællesspisning hver onsdag i KU.BE: Hyggelige aftener med langbords-middag og god stemning. Med fællesspisning skaber KU.BE en ramme for, at borgere i lokalområdet kan mødes i Café Glad hver eneste onsdag ved spisetid. Den første ugentlige Glad Aftensmad bliver i dag klokken 17.30. Aftenens setup er langbordsmiddag, hvor man kommer hinanden ved og er fælles om maden. Menuen er varieret hverdagsmad med fokus på økologi og sundhed. Der vil også altid være en vegetar-udgave. Børn under 2 år er gratis, Børn til og med 8 år 49 kr., Voksne 79 kr. Drikkevarer (øl, vin og vand) og dessert tilkøbes i caféen. Billetter kan købes i frontdesken i KU.BE. Der kan kun betales med mobilepay eller kort.

The Old Irish Pub bliver til gratis salsaklub
The Old Irish Pub i Smallegade bliver for en aften omdannet til salsaklub. Det sker klokken 19. Og der bliver både lektioner, shows og en funky DJ. Mellem 19 og 20 er der intro for begyndere, mens der fra klokken 20 både er shows, dansebattler og åbent dansegulv. Det er helt gratis at deltage.

Magi på scenen: Ghita Nørby fortolker H.C. Andersen til verdensberømt blokfløjtemusik
Kan H. C. Andersens ord blive endnu smukkere? Ghita Nørby, Michala Petri og Lars Hannibal giver dig en helt ny oplevelse af de elskede eventyr, når de i dag klokken 20 går på scenen i KU.BE. Sammen har de tre skabt en forestilling med musikalsk magi og eventyrstemning. Det er en forestilling i 10 scenebilleder, hvor tekst og musik veksler i et smukt og harmonisk forløb. Ord og toner bruges til at fortælle om livets mystik og enkelhed. Et menneskes tanker om livet og kærligheden og alle de dårskaber, der følger med på rejsen. Billetter koster 189 kroner og kan købes via linket her.

Torsdag d. 11. oktober

Kaffe og morgenmad: Bliv klogere på brød og klimaforandringerne hos Brødflov
I det våde 2017 stod markerne mange steder under vand. I den knastørre sommer 2018 har der næsten ikke været en sky på himlen. Hvad kommer det til at betyde for den mad, vi kan producere i Danmark, at vejret ændrer sig? Hvad kan landmændene gøre for at klare klimaudfordringen? Og hvilke konsekvenser kan vi som forbrugere forvente i fremtiden? Det vil Jarl Krausing fra Danmarks grønne tænketank Concito komme med sine bud på, ligesom du vil have mulighed for at stille din egen spørgelyst, når Tænketanken Frej sammen med Brødflov i dag afholder morgenevent med kaffe og morgenmad i bageriets hyggelige rammer på Frederiksberg. Deltagelse koster en 50’er, og du kan købe billet via linket lige her.

Gratis vinsmagning
Mellem klokken 17 og 19.30 afholder Wine Guys en ganske gratis vinsmagning ved deres lager i gården til Normasvej 12. Her kan du kvit og frit smage på sydafrikansk vin. Det er vinbonden Nick Spotwood, som vil fortælle om at lave vin og dele ud af smagsprøver. Samtidig serveres et par Sydafrikanske Classics som Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Pinotage og Pinot Noir. Smagningen vil være helt uformel ved vores lager og man kan komme og gå som det passer. Der serveres snacks fra grillen.

Tæt på tidligere landsholdsikon: Løb gratis med Lars Jørgensen
Sammen med DHF og Sparekassen Kronjylland kan du i dag komme helt tæt på tidligere landsholdsikon og nuværende assistenttræner for det danske kvindelandshold i håndbold, Lars Jørgensen. Det sker klokken 17, når han fra Frederiksberg-hallerne begiver sig ud på en velgørende løbetur i roligt tempo (3-5 kilometer). Og du kan altså løbe med, få en kort snak, en autograf eller en selfie. Der er løbstart fra Frederiksberg-Hallerne. Løbet foregår mellem 17.10 og 17.40, mens der efterfølgende er autografer og udstrækning. Projektet støtter Julemærkehjemmene, og Sparekassen Kronjylland giver 3.000 kr. pr. løbevent + 10 kr. pr. kilometer (dog maks 10.000 kr. i alt).

Højtlæsning for voksne på biblioteket
Hver torsdag eftermiddag klokken 17 får du mulighed for at lytte med, når vi læser højt af både nyere og ældre skønlitteratur udvalgt af bibliotekaren. Læn dig tilbage i den gule sofa og lyt til en god historie, et lyrisk moment, et overraskende ræsonement, en genkendelig scene eller noget helt femte. Oplæsningforslag til kommende højtlæsninger modtages gerne. Fri entré uden billet.

Fredag den 12. oktober

Lyskunst og adgang til hemmelige loger: Kulturnatten på Frederiksberg
Kulturnatten på Frederiksberg 2018 byder på lyskunst, fællesspisning, gyserhistorier, musik og en helt særlig lydløs havefest. Der er underholdning i mange forskellige genrer, når kulturnatten igen afvikles. Du finder det fulde program over alle aktiviteter og tilbud på Frederiksberg i artiklen i linket her. Og overvejer du at købe et kulturpas, der giver adgang til de mange aktiviteter, så kan du gøre det i 7 Eleven-butikker eller på biblioteket.

Murder Walk: Vin og virkelighedens dobbeltmord på Peter Bangs Vej
VIN 121 på Peter Bangs Vej 121 afholder i dag klokken 18 et noget anderledes vinarrangement. Det sker i forbindelse med jubilæumsåret for det uopklarede dobbeltmord på Peter Bangs Vej. Og i dag vil forfatter Peer Kaae tage dig med på en murder walk på den gade i Danmark, hvor der er blevet begået flest mord og mordforsøg. Nemlig vores egen Peter Bangs vej. På turen vil Peer Kaae ”underholde” med morderiske beretninger og makabre historier. Der er mødested på hjørnet af Smallegade og Allégade (Ved hovedtrappen til Frederiksberg Rådhus). Derefter vil alle i i fælles flok gå turen ned til Peter Bangs Vej 74. Undervejs fortæller Peer Kaae anekdoter og teorier omkring mordet på Hr. & Fru. Jacobsen. Pitstop hos Windsor fisk hvor der vil blive budt på en forfriskning. Turen ender hos VIN121, hvor der vil blive serveret en lun egnsret samt lidt vin. Aftenen slutter 21.30. Billetter koster 375 kroner stykket og kan købes via linket her.

Beats and Bubbles: Fredagsbar på Avenue Hotel
Avenue Hotel på Åboulevarden inviterer igen fra klokken 18 til fredagsbar med masser af bobler og sprøde DJ-toner. Der er gratis entré.

Anderledes kan være brutalt: Premiere på Færdig med Eddy på Edison
Morten Hee Andersen står alene på scenen i instruktør Anna Balslevs usentimentale coming-of-age-fortælling om selvhad, skam og seksualitet. En rå og nøgtern kortlægning af, hvor brutal det kan være at være anderledes. Færdig med Eddy er et brutalt vidnesbyrd om at vokse op som homoseksuel i et voldeligt underklassesamfund, hvor alt, der stikker ud, bliver straffet. Splittet mellem begæret til andre kroppe og hadet til sin egen, forsøger Eddy at blive færdig med sig selv. Færdig med skældsord. Færdig med macho-mænd. Færdig med den krop, der føles som én stor misforståelse. Billetter koster mellem 90 og 225 kroner, og dem finder du via linket her. Forestillingen spiller frem til den 10. november.

So 90’s på The Old Irish Pub
Der er for alvor dømt neonlys og 90’er nostalgi, når Danmarks mest gennemførte 90’er band i dag klokken 23 indtager scenen på The Old Irish Pub i Smallegade. Man bliver under en koncert med bandet taget tilbage til en simplere tid, hvor plateausko og yo-yo battles dominerede. Nostalgien koges ind til én stor dansefest med alle de største hits fra dette gyldne årti Bandet har siden 2010 turneret Danmark rundt med det sprængfarlige show, og har med over 100 koncerter på samvittigheden styr på, hvordan man holder et brag af en fest. Glæd til et forrygende gensyn med de udødelige 90’er klassikere som ”Cotton Eye Joe”, ”Mr. Vain” og ”Backstreet’s Back” Fadøllen er skænket, dansegulvet er gjort klar og så glæder vi os til at tage imod jer. Gratis entré.

Lørdag den 13. oktober

Gør et kup: Stort loppemarked i Forum
Mere end 500 stadeholdere er til stede ved det traditionsrige loppemarked. Og her får du både lørdag den 13. oktober og søndag den 14. oktober muligheden for at gøre et kup. Loppemarkedet har åbent mellem 10 og 17 lørdag, mens der er åbent mellem 10 og 16 søndag. Det koster 40 kroner i entré.

Gratis øl: Kalles World Tour spiller intimkoncert til pladerelease hos Vinyltrolden
Klokken 12 kan du komme til et in intim pladereception for Kalles World Tour – The Pope of Power, som lander på vinyl den 12. oktober på vinyl. Til releasen er det muligt at købe pladen for 100 kroner. Og udover livemusik, som Kalle selvfølgelig står for, vil der være øl og sodavand så længe lager haves.

Børne-vand-disco
Klokken 18 afholder Water & Wellness Flintholm igen børne-vand-disco –  kun for børn. Voksne må blive hjemme eller sidde i caféen og vente. Der er adgang til svømmehallen mellem kl. 18.00 og kl. 18.30, hvorefter indgangen lukkes. Svømmehallen åbner op igen kl. 20.30, hvorfra børnene kan hentes. Aldersgrænse: 8 – 14 år! Husk sygesikringskort. Caféen i badelandet vil være åbent, hvor du både kan købe sodavand, is eller toast. Der kan købes på armbåndet – max- kr. 100 – og der afregnes i receptionen, når man går. Det koster kr. 90,- pr. billet

Søndag den 14. oktober:

Salsa-søndag i Kedelhallen
Kedelhallen byder igen op til masser af dans med salsasøndag fra klokken 19 til 23 med forskellige salsatimer. Det er både for begyndere og garvede. Indgang koster 50 kroner.

Søndagsloppemarked i KU.BE.
Mellem 10 og 15 kan du komme til søndagsloppemarked i KU.BE, hvor private sælger ud af gemmerne. Booking af stand: Send dit navn, telefonnummer samt hvad du sælger til kube.loppemarked@gmail.com.

 

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.