Guide til din uge: Gratis fornøjelser, grundlovsdag og madspildskonkurrence

Denne uge byder blandt andet på flere gratis teaterforestillinger. Så kan du komme til grundlovsdagsarrangementer, fest foran Revymuseet. Og så kan du deltage i en helt speciel madspildskonkurrence, ligesom der vil være en gratis og guidet rundtur i Haveselskabets Have.

 

Ugen byder på en lang række fede events og arrangementer på Frederiksberg. weFRB guider dig her til nogle af dem.

 

Mandag d. 4. juni

 

Mit Hjem Er Mit Slot: Bolig- og livsstilsmesse ved Frederiksberg Runddel
I dag og i morgen er det sidste chance for ved Frederiksberg Runddel at komme til bolig- og livsstilsmessen Mit Hjem Er Mit Slot. Her findes alt inden for boligindretning, blomster, kunsthåndværk, aktiviteter, mode, gastronomi og velvære. Billetter koster 120 kroner, og kan enten købes online via linket her eller ved indgangen.

 

MÆRKET FOR LIVET – en gratis forestilling med og om vrede, unge mænd!
Klokken 19 kan du som en del af CPH Stage opleve MÆRKET FOR LIVET. Forestillingen er gratis og giver stemme til dem, samfundet ikke hører. Unge, der er fyldt med vrede; mod forældrene, samfundet, kvinder, de fremmede og sig selv. Mød de holdninger og følelser, vi ikke interesserer os for, men som kan få stor betydning for os alle i fremtiden, for vrede er motoren i samfundets polarisering. Forestillingen varer 1 time og dertil kommer 20 minutters efterfølgende spørgerunde, hvor publikum kan tage del i samtalen og stille spørgsmål. Du kan finde gratis billetter via linket her.

 

Tirsdag d. 5. juni

 

Grundlovsdag på Frederiksberg
Radikale Venstre holder grundlovsdagsarrangement ved Revymuseet på Allégade. Det sker fra klokken 12-14. Her kan du både møde og høre taler fra blandt andre Ida Auken, Lone Loklindt, Morten Helveg Petersen og Sofie Carsten Nielsen. Arrangementet bliver holdt på engelsk.

 

Venstre holder grundlovsdag på Diakonissestiftelsen, Peter Bangsvej 5B, fra klokken 10. Årets talere er: Cecilia Lonning-Skovgaard, Borgmester for Beskæftigelse og Integration, København. Jan E. Jørgensen, MF, Viceborgmester og Formand for By og Miljø på Frederiksberg. Tommy Ahlers, Minister for Uddannelse og Forskning.

 

Liberal Alliance holder grundlovsdag på Lindevangs Allé 6. Det sker mellem 13 og 18, hvor en unavngiven minister kigger forbi.

 

Ekstremt demokratisk – gratis forestilling under CPH Stage
Radikalisering og ekstremisme fylder avisernes forsider og politikernes taler – og flytter borgernes stemmer. Men hvad er radikale holdninger egentlig? Hvordan bliver man radikaliseret – og af hvem? Og hvorfor taler vi om det hele tiden? Mød en mangfoldig gruppe mennesker, som har haft radikalisering og ekstremisme helt tæt inde på livet, og oplev dem fortælle om at være en del af yderliggående miljøer, føle sig marginaliseret i samfundet – og befinde sig i gråzonerne for, hvad man kan som en del af et demokratisk samfund. Om vejene ind og ud af ekstreme miljøer. Om hvilke spørgsmål, man skal stille til sine egne og andres holdninger. Og om grænserne for, hvad demokratiet kan rumme. Forestillingen spiller på Edison-scenen mellem 19 og 21. Og de gratis billetter kan du finde via linket her.

 

Cookiebagning og Fars Dag-gave på Børnemuseet
Mange har fri grundlovsdag. Derfor afholder Børnemuseet et par ekstra arrangementer, hvor man som barn klokken 11 kan lave en gave til fars dag, og mellem 14 og 16 kan bage sine egne lækre småkager på Børnemuseet. Vælg selv sjove forme og dekorer de færdigbagte småkager med farverig glasur og krymmel. Kræver ikke tilmelding. Tidspunkt: drop-in mellem kl. 14-16 Pris: 50 kr./5 museumsdollars.

 

Rosésmagning hos Hanssons Smagninger
Sommeren bager på os. Og i dag kan du komme på en tur i de gyldne og lyse rosédråber. Ved vinsmagningen vil der blive smagt på alt fra den sødlige Zinfandel til den mørkrøde Tavel til den knitrende sprøde, laksefarvede Cote de Provence, så du kan gå sommeren i møde med klare præferencer. Arrangementet afholdes i gården. Der vil som altid være en let anretning til, så man ikke bliver alt for bimmelim. For som italienerne siger, så skyldes fuldskab ikke for meget vin, men for lidt mad. Arrangementet begynder kl. 1430, og det forventes, at selve smagningen tager 2-2,5 time. Prisen for hele herligheden 200,- som kan betales via mobilepay til 51593697.

 

Parkourinspireret familietræning
Til familietræning tirsdag på Skolen på La Cours vej vil der blive sat fokus på sjov træningstid sammen. Der vil både foregå træning indendørs og udendørs i kreative omgivelser. Der vil blive arbejdet med både fysisk træning og selvkontrol/mental styrke, alt sammen med afsæt i parkour. Der vil også blive klatret i træer og prøves nye ting, som højst sandsynligt giver lidt sved på panden. Der skal miminum være én deltagende voksen pr. familie, og det koster 65 kroner pr. deltager. Info & evt. tilmelding på: 23864782
Familietræningen starter klokken 18:15 og varer indtil 19:30.

 

Onsdag d. 6. juni

 

Vær med til at mindske madspild og vind fede præmier med Too Good To Go
På Solbjerg Plads kan du i dag mellem 14 og 19 møde teamet bag den populære mad-app, Too Good To Go, der er med til at mindske madspild. Hvis du deler dit bedste madspildstip – så deltager du i konkurrencen om 5 måltider fra Too Good To Go plus 1 overnatning for 2 personer til et valgfrit Scandic hotel i Norden inkl. morgenmad. Vinderen udtrækkes kl. 18:30. De første 25 konkurrence-deltagere får en voucher til GoMore og de første 10 deltagere pr. påbegyndt time får en flot Too Good To Go-mulepose. Alle besøgende bliver budt på saftig overskudsfrugt (så længe lager haves). Sørg også for at holde øje med vores Instagram-profil, hvor du kan følge med, når vi taler om madspild med blogger og influencer Emma Slebsager fra det bæredygtige fælleskab Sustain Daily.

Glad aftensmad: Fællesspisning i KU.BE
Fra klokken 17.30 kan du være med til at gøre hverdagen lidt sjovere, og spise aftensmad i nogle nye rammer i KU.BE, hvor der er god stemning, god mad og mulighed for at lære nye folk at kende.  Aftenens setup er langbordsmiddag, hvor man kommer hinanden ved og er fælles om maden. Første Glad Aftensmad bliver onsdag den 6. juni klokken 17.30. De fremtidige onsdage er: onsdag den 4. juli og onsdag den 1. august, også klokken 17.30. Menuen er varieret hverdagsmad med fokus på økologi og sundhed. Der vil også altid være en vegetar-udgave. Priser Voksne 79 kr. Børn til og med 8 år 49 kr. Børn under 2 år er gratis. Drikkevarer (øl, vin og vand) og dessert tilkøbes i caféen. Billetter kan købes i frontdesken i KU.BE. Vi tager imod mobilepay eller kort.

 

Gratis fest: Revymuseet bliver til Alhambra
Alhambra slår dørene op den 7. juni, hvor alle er inviteret til fest. Her bliver Alhambras nybyggede portal ud til Allégade afsløret. Og så vil der være koncert med Ditte Hansen og Copenhagen Phil, Frederiksberg Teaters børnekor, og senere kommer DJ Rita Blue, inden aftenen bliver rundet af med teater i Riddersalen. Og så vil gæster også få mulighed for at smage på Alhambras helt egen øl brygget i samarbejde med Frederiksberg Bryghus. Det hele begynder klokken 15. Læs mere om Alhambra lige her.

 

Torsdag d. 7. juni

 

Nye danske kartofler – Pop up-shop på Allégade
Birkemosegaard kommer til Frederiksberg og fejrer kartoffelsæsonen med nye danske kartofler på Allégade 7 i baghuset. Der er to sorter med, den tidlige solist og luksuskartoflen Anne-belle. Udover at købe nye danske kartofler, kan du blive klogere, få smagsprøver og få tips og tricks inden for kartoflens verden – både ved dyrkning, i køkkenet og ved bordet. Kartoffel-boden har åbent mellem 12 og 20.

 

Guidet tur i Haveselskabets Have
Med sine snørklede stisystemer, spejlbassin, vandhave og smukke staudebede med tørketålende stauder, er Haveselskabets en rigtig perle. Når man står ved Tritonspringvandet på Højen ved søen, er der et smukt syn til Frederiksbergs rådhustårn til den ene side og til staudehaven til den anden. De oprindelige buksbomhække, der omkranser bedene i rosenhaven, mange af de eksotiske træer stammer ligeledes fra havens anlæggelse i 1882 og der står mure fra dengang, området var køkkenhave til Frederiksberg Slot. Mødested: Frederiksberg Runddel, ved indgangen til Frederiksberg Have. Turen varer 1,5 – 2 timer.

 

Turen går til… Gratis forfatterforedrag på Biblioteket
Er du nysgerrig på, hvordan en rejseguide bliver til? Så kan du i dag høre forfatter Ida Ferdinand fortælle på Frederiksbergs Hovedbibliotek. Det sker mellem kl. 17-18. Ida Ferdinand har skrevet Turen går til Kreta, Turen går til Rhodos og Kos samt Turen går til Samos & Lesbos, Ikaria, Chios, Limnos. Hun kommer for at fortælle om arbejdet med at skrive rejsebøgerne og viser desuden billeder fra øerne. Ferdinand har i mange år rejst på de græske øer og fortæller om udfordringen i at skulle sætte sig i turisternes sted og forstå deres lyst til at opleve et land. Som regel bliver en bog skrevet ved at en forfatter sætter sig ned og skriver, men til en rejseguide skal skribenten både være forfatter, journalist, antropolog og eventyrer. Kom og hør om Idas erfaringer. Der er fri entré uden billetter.

 

Teaterudgave af Thomas Vinterbergs Festen på Betty Nansen Teatret
Nordisk teaterudgave af Thomas Vinterbergs filmklassiker Festen, hvor FESTEN foregår på Færøerne med de lokale traditioner og ritualer. Helge fejrer 65 års fødselsdag, og den ældste søn, Christian, har skrevet to taler, en gul og en grøn. Helge vælger den grønne. I den står familiens dybeste og farligste hemmelighed. Helge har misbrugt Christian og hans afdøde søster, Linda. Hvem skal de tro? Lyver Christian? Er han psykisk syg? Festen spiller klokken 20 på Betty Nansen Teatret. Læs mere og find billetter her.

 

Nordic Performence Art spiller Nature Wild på Aveny-T
Soldater vender hjem. Ikke til familien og hverdagen, men til skovene. Efter at have mødt krigens brændpunkter og civilisationens grænseland, trækker de sig tilbage til naturen … til vildkanten. På baggrund af interviews med danske hjemvendte soldater og deres pårørende udfoldes fortællingen Nature Wild i en hybrid mellem dokumentarisk videoscenografi, elektroniske beats, opera, indie, dans og performancekunst … kroppens egen lyd imellem grene, der knækker. Forestillingen spiller både klokken 14 og 22. Læs mere og find billetter her.

 

Fredag 8. juni

 

FRBDAGE 2018 – hele weekenden
Solen skinner. Sommeren er her. Og igen i år fester hele byen til årets FRBDAGE i weekenden den 8.-10. juni. Både foreninger, forretningsdrivende, kulturinstitutioner og kunstnere flytter i tre dage ud i byens rum og byder velkommen til et væld af aktiviteter og oplevelser. Her får du det fulde program.

 

Trevor Noah gæster Forum
Til daglig er han både tv-vært, komiker og politisk debattør. Og du kender ham måske fra The Daily Show, hvor han siden 2015 har været vært. Men i dag gæster Trevor Noah Forum. Du kan finde billetter via linket her.

 

Fælles grill og teater på Betty Nansen Teatret

Det er blodig alvor. Det er en nådesløs kamp på ord. Det er en reading af et teaterstykke bygget på Ebba Witt-Brattstrøms punktroman Århundredets kærlighedskrig. Kvinden er Tina Gylling Mortensen, manden er Søren Sætter-Lassen, og med dem som spillere bliver det hudløst og skræmmende, men også grotesk og morsomt. Forestillingen spiller både i dag og i morgen på Betty Nansen Teatret klokken 20. Men i dag er det med fælles grillhygge inden forestillingen.

 

Lørdag 9. juni

 

Ølfestival foran Lindevang Kirke

Fem små selvstændige bryggerier præsenterer hver to af deres fineste øl til ølfestival foran Lindevang Kirke klokken 11. Med andre ord, 5 bryggerier, 10 fadølshaner! Det vil være muligt at købe både smagsprøver og fadøl. De følgende bryggerier er: Spybrew Bad Luck Brewing Company Hoppe.beer Kongebryg Musicon Mikrobrygger.

 

Søndag 10. juni

 

Salsasøndag i Kedelhallen
Kedelhallen byder atter op til svingende hofter og en masse salsa. Fra klokken 19 og resten af aftenen kan du komme og deltage i en række forskellige danse-workshops. Det koster 50 kroner at deltage, og der gives 10 kroner i studierabat.

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.