Fotocredit: Pexels

 

Denne uge kan du få gratis hjælp til, hvordan du klæder dig bedst. Du kan også kigge forbi Frederiksberg Street Food-market. Og så kan du som en af mange efterårsferie-aktiviteter for hele familien blandt andet deltage i en gratis madspilds-skattejagt.

Ugen byder på en lang række fede lokale events og arrangementer. weFRB guider dig her til nogle af dem. Din personlige guide til din uge på Frederiksberg.

Hele ugen:

Gratis tøjhjælp: Sådan klæder du dig bedst
Hele ugen mellem 10 og 17.30 kan du få hjælp til at vide, hvilke snit, farver og mønstre, der klæder dig bedst. Det sker hos tøjbutikken Vivi-Ji på Godthåbsvej 53, hvor indehaver Vivi er klar til at fortælle, hvordan du får givet kant og persolighed til dit tøj. Du kan også medbringe dine fejlkøb eller dit yndlingstøj, som Vivi vil tage udgangspunkt i. Book enten tid på info@vivi-ji.dk eller på Facebook. Tiderne fordeles efter først til mølle-princip.

Tirsdag d. 16. oktober

Gratis og lærerig madspilds-skattejagt for hele familien
Både klokken 11 og 13 er der i dag mulighed for at deltage i en helt særlig skattejagt i anledning af World Food Day. Skattejagten vil gå ud på at løse gåder og svare på spørgsmål ved poster, hvor rigtige svar udløser overskudsmad som præmie. På den måde kan hele familien være med til at lære om madspild og redde mad fra skraldespanden. Skattejagten begynder i Too Good To Go-butikken på Nyelandsvej 21C. Herfra strækker skattejagten sig over 1,3 km og vil tage ca. 45 min at gennemføre. Det er helt gratis at deltage, og du dukker bare op.

Lav din egen æblemost: Æblepressedage i efterårsferien
I dag, i moorgen og torsdag mellem 10 og 14 kan familier og andre godtfolk på Frederiksberg komme og presse æbler i skolehaven ved Lindevangsskolen, som er naturvejledernes nye base. Her er æblepressen klar. Smag på æblerne, hak, kværn og pres æblerne. Medbring selv æbler og flasker hvis du vil have most med hjem, eller brug Naturvejledernes æbler, hvis du bare skal have en smagsprøve. Det er gratis at deltage.

Onsdag d. 17. oktober

Glad aftensmad: Fællesspisning i KU.BE
Fra september er der fællesspisning hver onsdag i KU.BE: Hyggelige aftener med langbords-middag og god stemning. Med fællesspisning skaber KU.BE en ramme for, at borgere i lokalområdet kan mødes i Café Glad hver eneste onsdag ved spisetid. Den første ugentlige Glad Aftensmad bliver i dag klokken 17.30. Aftenens setup er langbordsmiddag, hvor man kommer hinanden ved og er fælles om maden. Menuen er varieret hverdagsmad med fokus på økologi og sundhed. Der vil også altid være en vegetar-udgave. Børn under 2 år er gratis, Børn til og med 8 år 49 kr., Voksne 79 kr. Drikkevarer (øl, vin og vand) og dessert tilkøbes i caféen. Billetter kan købes i frontdesken i KU.BE. Der kan kun betales med mobilepay eller kort.

Gratis workshop: Drømmer du om at stå på en scene?
Drømmer du om at blive skuespiller eller lave teater? Eller synes du bare, det er sjovt at klæde sig ud og bytte roller? I dag kan du fra klokken 12 på Alhambra – museet for humor og satire komme til en dag med professionel sminkning og improteater på museets hyggelige scene. Charlotte, også kendt som Den Lyserøde Prinsesse – fra Frederiksberg Teater har den store sminkekasse med, og bagefter kan alle der har lyst både prøve nogle af museets professionelle teaterkostumer og indtage museets lille scene for at lave improteater sammen med Charlotte. Arrangementet er gratis for børn under 18.

Torsdag d. 18. oktober

Bogrelease og vin: I dag har jeg gode ben
Cobolt fejrer i dag klokken 17 udgivelsen af Lars Hornemans I dag har jeg gode ben. Det foregår på Storm P museet, hvor der både vil være vin og bøger. I dag har jeg gode ben handler om at være midaldrende mand med alt, hvad det indebærer af drømme og glæder. Frygt, vrede og bitterhed. De tegnede digte undersøger relationen mellem den lykkelige og til tider frygtindgydende fantasi og den frustrerende, ordinære virkelighed.

Frederiksberg Street Food Market
Pladsen foran Frederiksberg Rådhus bliver fra i dag og frem til søndag omdannet til et stort street food-mekka, hvor du kan gå på opdagelse i en masse lækre boder. Det er Belis Bar, der har arrangeret markedet.

Højtlæsning for voksne på biblioteket
Hver torsdag eftermiddag klokken 17 får du mulighed for at lytte med, når vi læser højt af både nyere og ældre skønlitteratur udvalgt af bibliotekaren. Læn dig tilbage i den gule sofa og lyt til en god historie, et lyrisk moment, et overraskende ræsonement, en genkendelig scene eller noget helt femte. Oplæsningforslag til kommende højtlæsninger modtages gerne. Fri entré uden billet.

Fredag den 19. oktober

Bliv inspireret af tidens trends til Bolig, Mad og Design i Forum
Hele weekenden kan du komme til Bolig, Mad og Design i Forum. Her kan du få masser af inspiration inden for livsstil, mad & vin, kunst, design, indretning, håndværk og tidens tendenser. Fredag er der åbent mellem 13 og 18, mens dørene er åbne fra 10-17 både lørdag og søndag. Entré er 150 kroner.

Louise Brüel spiller på Bartof Station
Der bliver fyret op med spicy southern soul rock’n’roll i dag fra klokken 21, når Louise Brüel går på scenen på Bartof Station. Som barn af to kunstnere har Louise Brüel Flagstad lige siden 12 års alderen været aktiv på de danske musikscener. Det var Little Richard & Jimmi Hendrix live på vinyl, der sparkede det hele i gang og var kilden til den evigt nysgerrige musikalske søgen. Med over 35 år på landevejen har Louise Brüel Flagstad optrådt med stort set alt, hvad der rører sig i det danske blues og rock miljø og igennem årene optrådt i både Moskva, England, Afrika, Tyskland, Sverige, USA og Norge. Du kan købe billet til 220 kroner via linket her.

Lørdag den 20. oktober

Jazz-impro-koncert hos Ræven og Pindsvinet
I dag klokken 16 er der impro-jazz ved Pierre Dørge, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje Pierre Dørge er en af de højest estimerede danske musikere på den internationale jazzscene – ikke mindst i kraft af sit banebrydende arbejde med New Jungle Orchestra, som han dannede i 1980, og som han har turneret med overalt i verden. Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger. Claus Bøje har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch. Var initiativtager til det eksperimenterende musikmiljø “Jazz i Reprisen” i 1968. Entré kr. 50

Søndag den 21. oktober:

Salsa-søndag i Kedelhallen
Kedelhallen byder igen op til masser af dans med salsasøndag fra klokken 19 til 23 med forskellige salsatimer. Det er både for begyndere og garvede. Indgang koster 50 kroner

 

Indholdet er skrevet af weFRB.dk

wefrb_logo_hi

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.