Frederiksberg, der er kendt som “Hovedstadens Grønne Hjerte”, indgår som en naturlig del af Københavns brokvarterer, Nørrebro, Vesterbro og Østerbro, selvom det formelt set er en selvstændig kommune. Frederiksberg er med andre ord et perfekt åndehul centralt placeret i København.

I nedenstående skriv kommer du med på en virtuel sightseeingtur, hvor du får nogle gode ideer til, hvordan du tilbringer en dejlig dag på Frederiksberg samt besøger de vigtigste attraktioner, herunder gode spisesteder, caféer og steder til at slappe af.  

 

Frederiksberg Have

Tag metroen fra Nørreport til Frederiksberg på bare to minutter. Herfra kan du nemt starte din tur rundt i byen og i første omgang lægge din vej forbi Frederiksberg Have, som er et af de største og mest attraktive grønne områder i København. Med Frederiksberg Slot i baggrunden og de grønne træer i fronten skabes et en imponerende stemning, der får én til at glemme støj fra trafik og folkemængder. Nyd det afslappede miljø eller tag endda en sejltur i kanalerne som Kong Frederik IV gjorde det tilbage i 1700-tallet.

ZOO

Hvis du er heldig, kan du få et smugkig på elefanterne Københavns Zoo, mens du nyder deres nye omgivelser fra Frederiksberg Have. Men hvorfor ikke besøge de andre 4000 beboere i Zoo? Aktiviteterne i Zoo giver masser af muligheder for besøgende til at opleve fodring, træning og aktiviteter hver dag hele året rundt.

 

Cisternerne

Hvis du stadig har energi til overs, bør du gå en tur i Søndermarken, der oprindeligt blev bygget som en tilhørende park til Frederiksberg Slot. Parken har ændret udseende og form flere gange gennem årene. I dag er den kendt som en naturpark for byens borgere.

Under Søndermarkens overflade ligger Hovedstadens tidligere vandreservoir. I dag er det omdannet til et internationalt anerkendt museum, Cisternerne. Cisternerne er en stor underjordisk drypstensbunker, som aldrig har set dagslys. Hvis du vil nyde unikke udstillinger eller arrangementer med følelsen af ​​at være i en imponerende katakombe eller i en gammel katedral, er denne attraktion absolut et besøg værd.

 

Bakkehusmuseet

Efter at være nået til overfladen igen, er det tid til at opleve en lille bid af den danske guldalder. Besøg Bakkehusmuseet, som tidligere var et besøgssted for mange berømte personligheder i den danske guldalder, såsom Adam Oehlenschläger og H. C. Andersen.

 

Mad & shopping

Efter alle disse oplevelser må du efterhånden være sulten. Vi anbefaler da en tur ned af Frederiksberg Allé ind mod bycentrum. Denne majestætiske vej tjente i gamle dage som kongens direkte vej til hans sommerresidens, Frederiksberg Slot. De ikoniske lindetræer giver alléen et royalt touch i alle sæsoner og giver en følelse af at være konge eller dronning på vej mod din næste destination, Værnedamsvej – vejen, der oser af fransk stemning og frihed. Her kan du helt sikkert finde nogle steder, hvor du kan tanke op til næste del af turen. (Prøv f.eks. Cafe Viggo, Granola, Lauras Bakery, Les Trois Cochons …)

Hvis du er i shoppinghumør, bør du gå langs Gammel Kongevej – byens populære hovedgade med masser af lokale eksklusive butikker og mærker. Her finder du alt fra tøj, smykker og sko til mad, møbler og blomster. Langs gaden kan du samtidig nyde smukke arkitektoniske bygninger på hver side.
Besøg f.eks. nogle af signaturbutikkerne: Guldsmed Dirks, Anton Dam, Maude’s Salon, FICK-CO, Madam MY

 

Landbohøjskolens Have

Fra Gammel Kongevej er det let at slå et smut forbi Landbohøjskolens Have, der passes og plejes af studerende og medarbejdere på Københavns Universitet. Den altid smukke park er fuld af fint trimmede buske og spændende blomster.

I haven ligger et stort drivhus, der huser den hyggelige cafe, Café Væksthuset. Her bør du tage en pause for at nyde udsigten samt en kop kaffe, kage og / eller en sandwich.

Vi håber du har nydt denne virtuelle sightseeingtur, og at du har mod på at gøre det til virkelighed ved at besøge “Hovedstadens Grønne Hjerte”.

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.