onsdag 5. september

 

Under temaet “Plads til alle – det store kulturmøde” er Copenhagen World Music Festival for 7. gang klar til at indtage København med fem dages unikke og spændende musikoplevelser fra hele verden. Festivalen skydes i gang onsdag den 5. september med en stor åbningskoncert på Rådhuspladsen, hvor Hvalfugl, Feridah Rose og det tjekkiske topnavn indenfor worldmusik, BraAgas, har lovet at sørge for lækre lydbilleder og en fest, som bindes sammen af DJ Badian fra Ukraine. 

For første gang i Danmark kan man opleve det tjekkiske kvindeband BraAgas, når de onsdagden 5. september er med til at åbne årets Copenhagen World Music Festival på Rådhuspladsen. BraAgas topper lige nu den europæiske world music chart med deres smukke og egenartede fortolkninger af traditionelle sange fra Sydeuropa, Balkan og Skandinavien. Det er både stemningsfuldt og dansabelt. Inden BraAgas går på scenen, kan man også opleve det anmelderroste danske band Hvalfugl, der fusionerer jazz og skandinavisk folkemusik til deres helt eget tidløse og drømmende lydlandskab. Desuden vil afrosoul-sangerinden Feridah Rose sætte en fed streg under den hede sommerstemning med sin funky lyd.
Med åbningskoncerten på Rådhuspladsen begynder fem dage med masser af musikalske oplevelser på spillesteder og pladser i København og omegn. Har man stadig energi, der skal fyres af onsdag aften, kan man svinge forbi Bobuska på vej hjem, hvor Rambo Banjo and the Slickpickers fyrer den af med vild og fandenivoldsk country og bluegrass.

Torsdag fortsætter det store kulturmøde og den fede musik fra bl.a. Nepal, Grønland, som man kan opleve fortolket af legendariske Pauline Lomholt, dansk-brasilianske toner fra Vingefang og ikke mindst Etiopien i form af det utrolig spændende Atse Tewodros Project. Her mødes etiopiske og italienske musikere i musikken, som blander traditionelle etiopiske rytmer med moderne, jazzede toner. Projektet, anført af sangeren og komponisten Gabriella Ghermandi, har vundet flere priser og været Grammy-nomineret.

“Musikkens evne til at bygge bro mellem forskellige kulturer er et af de centrale fokuspunkter for Copenhagen World Music Festival, og det understreger vi i år med temaet “Plads til alle – det store kulturmøde”. Atse Tewodros Project er et godt eksempel på et sådant kulturmøde, hvor musikken bliver et rum for dialog og for forsoning henover fortidens fortrædeligheder. Vi glæder os meget til at præsentere dette og mange andre spændende kulturmøder for publikum,” siger festivalkoordinator Annette Bellaoui.

Fredag og lørdag skaber Copenhagen World Music Festival godt gang i byen, og der bliver masser af mulighed for at få luftet danseskoene til toner fra hele verden. Kvindeorkestret Radiant Arcadia skaber deres helt egen lyd på tværs af religioner, musikgenrer og ikke mindre end 10 sprog, og udgiver ny cd sammen med koncerten fredag aften. I Råhuset kan man samme aften opleve forrygende Los Fuegos, og den latinamerikanske energiudladning varmes der allerede op til fra om eftermiddagen med workshops, mad og lækre drinks. Salsafesten fortsætter på Vesterbro med Los Cubraz – eller man kan tage turen over broen til Operaen på Christiania, hvor der er lagt i kakkelovnen til en vild og svedig afrikansk tropenat med tromme- og danseshow, livemusik med Same Vibration og dj til kl. 03.00 om natten.

Lørdag omdannes Skt. Hans Torv på Nørrebro til scenen for en stor, gratis koncert for både børn og voksne. Fra kl. 15.00 kan man opleve årets mentée-band, afrikansk-danske Tamala, et seks mand stort trommeband med en smittende energi. Koncerten fortsætter med svensk-baserede Gadjos, der med virtuosen Orhan Özgur Turan i front sætter skub i lørdag aften med deres hæsblæsende balkan-funk. Endnu et spektakulært kulturmøde finder sted på Krudttønden, hvor Indien møder Spanien i form af den prisvindende indiske danser, Roja Kannan, efterfulgt af Trio Azulejos, der præsenterer publikum for ladinoens smukke og sørgmodige univers. Og så er der dømt fest på byens spillesteder resten af aftenen, hvad end du er til salsa, afrikanske rytmer eller balkan med et twist.

På KU.BE er albumaktuelle Bjonko klar med sin dansable fusion af balkan, dancehall og andre mainstreamgenrer, som han har haft stor succes med at bringe ud til et bredt publikum gennem en række spændende samarbejder med navne som Klamfyr og Fallulah. I samme genre serverer Lobber’s Trio dejlig balkan-gipsy-jazz på Bobuska, mens der kan komme ild i salsa-skoene igen på Absalon, hvor Jorge Cordero y Los Gran Daneses! fyrer op under årets fedeste salsafest. Og så præsenterer Operaen på Christiania det tyske festfyrværkeri The Goodnight Circus, som med en blanding af jazz, swing, klezmer, ragtime, gypsy og you name it hensætter publikum i en rus, som befandt man sig i de sidste festkramper på Titanic, inden skibet synker.

Men heldigvis står solen op igen søndag, hvor Copenhagen World Music Festival runder endnu en dejlig festival af med lækre toner fra afrobrasilianske Xiame Dégas & Tropa på Metronomen, klassisk irsk folkemusik fra Tradish på Kulturstationen Vanløse og smukke, fængende balkan-klezmer kompositioner fra ASUN på Bobuska.

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.