Selvom cocktail-bodegaen 1879 diskret og beskedent byder sig til i Frederiksbergs natteliv, så er cocktail-kortet fyldt med selvtillid og store armbevægelser. Her kan du nemlig få Frederiksbergs bedste Espresso Martini.

Som en diskret hemmelighed på H.C. Ørsteds Vej midt på Frederiksberg ligger cocktail-bodegaen 1879. Udenfor hænger der blot et lille lysende skilt, hvorpå der står 1879. Postnummeret, som cocktail-bodegaen ligger i. Cocktail-bodegaen, der bryster sig af at lave Frederiksbergs allerbedste Espresso Martini.

”Det er sagt lidt med glimt i øjet, men vores barchef har lavet en Espresso Martini, der er så god, at det ikke kan gøres bedre”, fortæller Morten Damgaard.

Han er en af fem partnere bag cocktail-bodegaen med postnummernavnet, som er hans tredje postnummerbar i København.

I modsætning til de to andre cocktail-barer, som er præget af velour, store sofaer og en overdådig indretning, så er baren på Frederiksberg noget andet.

Espresso Martini, 1879

Foto: Lars Degnbol, weFRB

Ikke en cocktail-bar, men en cocktail-bodega

”Denne cocktail-bodega er helt nede på jorden. Vi har smidt et gammelt værtshus i en shaker og rystet den godt og grundigt i forsøget på at nyfortolke den stemning, vi alle kender fra de gamle værtshuse. Her er det meningen, man skal kunne både rafle og spille backgammon – og få et par rigtigt gode cocktails. Det er også derfor, vi ikke kalder det for en cocktail-bar, men en cocktail-bodega”, fortæller Morten Damgaard.

Til at styre cocktail-bodegaen og lave drinks i verdensklasse, har Morten Damgaard ansat den anerkendte bartender Fabian Nordström, der har arbejdet i både ind- og udland samt Jonas Skovhus, der tidligere har arbejdet hos Salon 39. Det er også de to, der har mixet verdens bedste Espresso Martini sammen, hvor den hemmelige ingrediens er en hjemmerørt kanelsirup.

Espresso Martini, 1879

Foto: Lars Degnbol, weFRB

”De seneste år har vi i barbranchen set, at der hele tiden bliver et større fokus på kvalitet og teknik. Det handler ikke længere om kun at facilitere rammerne om en bar, hvor folk kan have det sjovt. Det handler også om at lave cocktails i verdensklasse, hvis man vil have folk til at komme igen og igen”, fortæller Morten Damgaard.

Læs også: Mangler du to go-kaffe til gåturen? Toras café har den perfekte beliggenhed

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.