”BAROKHALLØJ PÅ FREDERIKSBERG SLOT”

Særrundvisning og operasoirée på Frederiksberg Slot.
Næste arrangement er planlagt til torsdag den 22. november 2018, kl. 1700-2030.

 

Har Du været inden for på Frederiksberg Slot før?

 

Hvis ikke, så kom med på denne unikke rejse inden for murerne og få en historisk og kunstnerisk oplevelse og lyt til den klassiske opera fra tiden som kongeslot til officersskole.

Frederiksberg Slot har inden for de sidste år gennemgået en meget smuk restaurering og istandsættelse. Jeg, der har været ansat på slottet igennem mere end 20 år, er specialrundviser på slottet. Under denne unikke rejse i gennem tiden tages publikum med på en helt speciel rundvisning, der bl.a. omhandler de istandsatte historiske gemakker. Under rejsen fortæller jeg om deres historie, hvordan de i dag er istandsat, men jeg fortæller også hvem der har boet der, og særligt om de kongelige kvinders tilknytning og ophold på slottet. Jeg glemmer ikke Dronning Louise (FR IV droning), Anna Sophie Reventlow (FR IV 2. dronning), Dronning Caroline Mathilde og Enkedronning Juliane Marie og ingen er glemt. Til historien om restaureringerne hører man om de fine resultater, der måler sig med fortidens håndværkere og kunstneres. Jeg fortæller også, hvordan jeg selv har fået lov til at sætte mit lille historiske præg på slottet.

Rejsen går bl. a. igennem Mindehallen, Marskalstuen, Rosen, De Kongelige gemakker, Det Kinesiske værelse, udsigten fra toppen af slottet, badeværelset, Slotskirken og tekøkkenet og slutteligt Riddersalen – alt – hvert gemak med sin særlige og spændende historie. En historie, der rækker langt ud over Frederiksberg Slot.

Samtidig rejser vi tilbage i historien for at se på kunstværkerne på loft-malerierne (plafondmalerierne), dørstykkerne, og på malerierne, hvor hver har deres lille historie. Hertil suppleres med bl. a. historierne om de særlige personer som satte deres præg på slottets unikke gemakker, fra de første spadestik i 1699 til i dag. En spøgelseshistorie eller to er der også blevet plads til.

Særrundvisningen slutter i den fantastisk smukke Riddersal, hvor pub-likum kommer til at nyde den klassiske musik, som også hører til tidens og slottets historie. Sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen optræder med en operasoirée med titlen “Barokhalløj” – og således sammenkædes historie og musik til stedet, med den samlede titel “Barokhalløj på Frederiksberg Slot”.

Joh – der er rigtig barokhalløj på slottet.

Jeg starter kl. 1655 i slotsgården. Hele arrangementet varer ca. 4½ time og der vil undervejs på rundvisningen blive serveret en forfriskning.

Der er mange trapper, så godt gåfodtøj er en fordel.

Parkering: Kan ske i slotsgården uden beregning.

Entré:

Arrangement med særrundvisning og musik koster kr. 225,- kr. pr. person.

For at sikre sig plads, skal tilmelding ske til:

Axel.v@mail.tele.dk eller mail@textilservice.nu eller på telefon 24472750.

Max 35 pladser

Tilmeld nyhedsbrev

Du modtager løbende tips til, hvad der sker på Frederiksberg.

Tak for tilmelding! Tjek din indbakke for bekræftelse.